Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Het is Jackfruit Day: volkoren quesadillas met jackfruit reepjes en mangosalsa

Het is Jackfruit Day: volkoren quesadillas met jackfruit reepjes en mangosalsa

Het is Jackfruit Day: volkoren quesadillas met jackfruit reepjes en mangosalsa

Het is vandaag Jackfruit Day. Ben jij al bekend met deze lekkere vrucht? Jackfruit is perfect als vleesvervanger en je kunt er eindeloos mee variëren. Nog kookinspiratie nodig? Deze volkoren quesadillas met jackfruit zijn makkelijk te maken en heel erg lekker!

Quesadillas met jackfruit

Ingrediënten voor 4 personen

8 plakken cheddar
4 volkoren tortilla’s
2 verpakkingen Rootzz of Nature Jackfruit Reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
100 g baby spinazie
70 g tomatenpuree
1 tl chilipoeder zonnebloemolie zout en peper

voor de mango salsa
2 tomaten, kleine blokjes 1 mango, in kleine blokjes
1 rode ui, fijngesneden
10 g koriander, fijngehakt

Bereidingswijze 

Voor de salsa:

  1. Meng de ingrediënten in een mengkom. 
  2. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Voor de quesadillas:

  1. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Fruit de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpuree, chilipoeder en Rootzz of Nature Jackfruit Reepjes toe aan de pan en bak 3-4 minuten mee.
  2. Beleg een tortilla met cheddar, spinazie, het jackfruit mengsel en dek de quesadilla af met nog een tortilla.
  3. Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Plaats de quesadilla voorzichtig in de koekenpan en bak de quesadilla op middelhoge temperatuur.
  4. Draai de tortilla voorzichtig om, wanneer hij aan de onderkant goudbruin begint te worden. Doe dit met behulp van een bord, ter grootte van de pan. Plaats het bord over de pan, draai dit voorzichtig om en schuif de quesadilla terug in de pan. 
  5. De quesadilla is klaar wanneer de cheddar gesmolten is en ze knapperig en goudbruin zijn! Herhaal tot de tortilla’s op zijn. 
  6. Snijd de tortillas in kwarten en serveer met de mangosalsa.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Receptcredits: Rootzz of Nature