Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Dit is waarom je een fles bubbels beter niet in de koelkast kan bewaren

Dit is waarom je een fles bubbels beter niet in de koelkast kan bewaren

Dit is waarom je een fles bubbels beter niet in de koelkast kan bewaren

Heb jij voor het heerlijke zomerweer een fles bubbels in huis liggen? Wij geven je groot gelijk. Maar ben je je er ook bewust van waar je die het best kunt bewaren? De kans bestaat namelijk dat ie bij jou op de verkeerde plek ligt.

Je bent misschien geneigd om een fles prosecco of cava in de koelkast te zetten, net als je andere rosé- en witte wijnen. Dit blijkt echter niet de beste plek te zijn, vertelt wijnkenner Marie-Christine Osselin aan HLN. “Hou je de fles wekenlang in de ijskast, dan zal de kurk uitdrogen omdat hij niet aan vocht wordt blootgesteld. Een uitgedroogde kurk zorgt ervoor dat de kurk iets losser komt te zitten en de champagne of cava sneller gaat oxideren, waardoor de aroma’s veranderen.”

Waar dan wel? Volgens Osselin kun je sparkled wines het best op een koele, donkere plaats bewaren, waar de temperatuur constant is. Een kelder zou bijvoorbeeld de perfecte plaats zijn. Zet de fles een paar uur voor openen in de koelkast et voilá. Wil je het écht goed doen, dan laat je ‘m 15 tot 20 minuten afkoelen in een ijsemmer met ijs en water.

Maar: er is een uitzondering. Als je de wijn drie à vier dagen na aankoop al opdrinkt, is er geen probleem. Dan zal de smaak namelijk nog niet veranderd zijn. Dus voor wie ‘m al gekoeld heeft liggen: snel drinken dan maar!

Cheers to the summer!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron HLN | Beeld Shutterstock