Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Inspiratie voor de lunch: vegan volkorentoast met kruidenspread, biet en pompoenpitten

Inspiratie voor de lunch: vegan volkorentoast met kruidenspread, biet en pompoenpitten

Inspiratie voor de lunch: vegan volkorentoast met kruidenspread, biet en pompoenpitten

Vier de lente met dit verrukkelijke broodje! Deze vegan volkorentoast met de zelfgemaakte kruidenspread, de pompoenpitten en de plakjes biet maak je er een kleurrijk feestje op je bord van. Zo geniet jij van een gezonde, makkelijke en plantaardige lunch. Het liefst natuurlijk buiten in het zonnetje! 

Ingrediënten vegan volkorentoast

voor 4 personen

8 sneeën volkorenbrood
2 voorgekookte rode bieten, in plakjes
40 g rucola
25 g pompoenpitten
zout en peper

voor de plantaardige kruidenspread
½ citroen, het sap
75 g Becel Zonder Palmolie
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Lees ook
Zondigen zonder schuldgevoel? Dat kan met dit recept voor vegan pizza

Bereidingswijze

  1. Rooster de boterhammen totdat ze goudbruin zijn geworden in de grill, koekenpan of broodrooster. 
  2. Doe alle ingrediënten voor de kruidenspread in een keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Besmeer de geroosterde boterhammen met de kruidenspread en verdeel hier de plakjes rode biet en de rucola over. 
  4. Garneer de toast met pompoenpitten. 

vegan volkorentoast

Tekst en beeld: Becel