Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Hoe dan? We eten blijkbaar steeds minder ijs

Hoe dan? We eten blijkbaar steeds minder ijs

Hoe dan? We eten blijkbaar steeds minder ijs

We zijn door het dolle heen dat er zoiets als donut ice cream bestaat, dat er Radler-ijs op de markt komt of als we erachter komen hoe je een ijscocktail met Licor 43 maakt. Blijkbaar eten we die ijstrends vervolgens niet, want de consumptie van ijs blijkt sterk gedaald te zijn.

Wereldwijd werd er in 2016 zo’n 13 miljard ijs gegeten, terwijl dat in 2015 nog 15,6 miljard was. Dat blijkt uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Mintel.

[RECENT_POSTS]

Zoals aan de cijfers te zien is, hebben we het ijs niet volledig afgezworen. We kiezen alleen eerder voor kwaliteitsijs, dan voor goedkoop ijs, vertelt analist Alex Beckket. De daling heeft vooral te maken met de trend om gezonder te eten, en het feit dat we vaker kiezen voor frozen yoghurt of vegan ijs. Italianen, Polen, Duitsers en Fransen lopen hiermee voorop. Als we niet kiezen voor de gezondere varianten van ijs, kiezen we het liefst Italiaans ijs – duh.

De afname van het eten van ijsjes is vooral te zien in westerse landen. In oosterse landen eten mensen juist vaker een bolletje roomijs dan vroeger. In Vietnam, China, India en Indonesië grijpen ze laatste jaren vaker naar een koude lekkernij. Als je per persoon kijkt, dan eten de Noren het meeste ijs.

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Bron HLN.be | Beeld Sanoma Beeldbank