Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Gooi jij altijd het pastawater weg? Dit is waarom je dat niet moet doen

Gooi jij altijd het pastawater weg? Dit is waarom je dat niet moet doen

Gooi jij altijd het pastawater weg? Dit is waarom je dat niet moet doen

Nadat je de pasta hebt gekookt, giet je jouw favoriete Italiaanse deegwaren af. Maar ho stop: gooi voortaan niet het pastawater weg. Want blijkbaar kun je daarmee jouw pastagerecht naar een hoger niveau tillen. Wij vertellen je hoe dit zit. 

Pastawater

Je denkt misschien: dat is toch maar gewoon water met wat zout erin? Klopt! En toch zorgt deze combi voor een twist aan je pasta. Giet voortaan een lepel van dit water bij de saus. Daardoor bindt de saus, krijgt ie een beetje zout en wordt ’t vooral lekker smeuïg.

Ook bij pasta pesto heb je aan pastawater een goede toevoeging. Roer de pesto los met een kopje van dit water, hierdoor blijft de pesto beter aan de pasta plakken. Bij pasta carbonara mag je zelfs een hele soeplepel door de saus scheppen. Lekker!

Lees ook
Pastaliefhebbers opgelet: pastatekort dreigt door oorlog in Oekraïne

Brood en bonen

En dat is nog niet alles. Pastawater kun je voor nog meer dingen gebruiken. De Engelse presentatrice van kookprogramma’s Nigella Lawson gebruikt het goedje bij het bakken van brood. Volgens haar rijst en smaakt het brood beter als je het vocht in het recept vervangt voor pastawater.

Daarnaast kun je pastawater uitstekend gebruiken om gedroogde peulvruchten in te koken. Gedroogde kikkererwten zijn na een uur of twee zacht en gaar. Dan kun je ze afgieten – ja, nu mag het wel haha – en bewaren voor de volgende dag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: FavorFlav | Beeld: GettyImages