Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Deze Sinterklaaslekkernijen zijn de gezondste opties voor Sinterklaasavond

Deze Sinterklaaslekkernijen zijn de gezondste opties voor Sinterklaasavond

Deze Sinterklaaslekkernijen zijn de gezondste opties voor Sinterklaasavond

Het Sinterklaassnoepgoed ligt alweer een aantal maanden in de winkel en dat vinden we stiekem helemaal niet erg. Mmm: marsepein, speculaas, chocoladeletters en – favoriet op de redactie – kruidnoten. Maar al dat snoepen willen we het liefst niet terugzien op de weegschaal. Daarom zocht Flair voor je uit welk snoep van de Sint het meest gezond is.

Calorieën

Volgens het Voedingscentrum kun je het beste kiezen voor taaitaai en ouderwetse pepernoten. En nee, dat zijn dus niet onze geliefde kruidnootjes, maar die grote semi-zachte brokken. Ze bevatten minder vet en calorieën dan de populaire kruidnoten en zijn dus een stuk gezonder. Ook schuimpjes zijn op het gebied van Sintsnoepgoed relatief gezond.

Helaas waren dat de gezonde opties. Sinterklaassnoepgoed, zoals gevulde speculaas, marsepein, banketstaaf en (chocolade)kruidnoten zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar bevatten veel meer calorieën. Met stip bovenaan: chocoladeletters. Jouw letter van melkchocolade of een pure variant is goed voor ± 540 kcal per 100 gram.

Lees ook
Mogen we straks wel Sinterklaas en Kerstmis vieren met de nieuwe coronamaatregelen?

Tips

Het kan lastig zijn om al het lekkers te weerstaan in de decembermaand. Flair helpt je op weg met deze tips:

  • Duik lekker de keuken in en maak je favoriete Sintsnoepgoed gewoon lekker zelf. Zelf iets bakken is vaak gezonder dan iets kant-en-klaar uit de supermarkt halen. Ook heb je meer zicht wat er qua suiker en calorieën in zit.
  • Haal simpelweg niet te veel lekker snoepgoed in huis. Wat er niet is, kun je ook niet opeten.
  • Eet echt met aandacht. Dan snoep je veel minder en geniet je des te meer. Geniet echt even extra van dat ene stukje gevulde speculaas.
  • Feest-gerelateerd eten hoeft niet per se ongezond te zijn. Denk bij Sinterklaas ook eens aan de ‘appeltjes van oranje’, namelijk mandarijnen. En wortels kunnen ook prima, echt niet alleen voor het paard.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum | Beeld: GettyImages