Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Proost: dit zijn de meest bekende fabeltjes over alcohol

Proost: dit zijn de meest bekende fabeltjes over alcohol

Proost: dit zijn de meest bekende fabeltjes over alcohol

Het is donderdag dus bijna weekend, daar mag op gedronken worden. Proost! En terwijl je geniet van een goed glas wijn: deze onderstaande weetjes over alcohol zijn best nuttig om te weten.

Bier na wijn

Wijn na bier geeft plezier, bier na wijn geeft venijn. Aan tafel lekkere wijn gedronken en even later in de kroeg toch maar een biertje? Geen zorgen, dat kan prima. De uitspraak ‘bier na wijn geeft venijn’ klopt namelijk niet helemaal. Het zit zo: van de combinatie word je niet ziek, maar wel van de hoeveelheid en het tempo waarop je drinkt. Wil je dit voorkomen, dan kun je het beste één drankje per uur aanhouden, wat het ook is. En drink tussen elk glas alcohol een glaasje water. Zo voorkom je de kater van later.

Ontnuchteren

Men zegt dat je een uur nodig hebt om te ontnuchteren van één alcoholisch drankje. Dat klopt niet. Dit is alleen het geval bij het allereerste drankje. Voor elk glas extra moet je er een half uur bij optellen. Dus, laten we zeggen dat je drie drankjes hebt gedronken, dan heb je minstens vier uur nodig voor je weer nuchter bent. Al kan dit per persoon wel verschillen.

Wijnglas vullen

Het ene glas kan best iets voller zijn dan het andere glas, maar een wijnglas vullen tot de nok? Dat is écht not done! Dit is niet alleen onjuist volgens de etiquette, ook wordt de wijn sneller warm en kan hij zijn smaak verliezen. En dat wil je natuurlijk niet! Gewoon een paar keer extra bijvullen is slimmer om te doen.

Lees ook:
Cheers: met deze pawsecco kun je proostend het nieuwe jaar in met je viervoeter

Goedkope wijn

Van goedkope wijn word je ziek? Dat hoeft helemaal niet. Vaak drinken we er simpelweg te veel van en dan geven we gemakshalve de schuld maar aan de wijn. Wees slim en drink na elk glas wijn een glas water. En uiteraard: drink maar geniet met mate!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages