Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Overgebleven eieren na de paasdagen? Deze vier recepten met ei kun je deze week op tafel zetten

Overgebleven eieren na de paasdagen? Deze vier recepten met ei kun je deze week op tafel zetten

Overgebleven eieren na de paasdagen? Deze vier recepten met ei kun je deze week op tafel zetten

De paasdagen zitten er weer op. En zoals meestal het geval is bij de feestdagen blijft er flink wat eten over. Gelukkig zijn er tal van recepten die je kunt maken met overgebleven eieren. Dat wordt nog lekker smullen de komende week.

1. Groenteomelet met restjes

Niet alleen eieren over, maar ook groenten van bijvoorbeeld het gourmetten? Bereid dan een groenteomelet en maak al je restjes in één keer op. Deze omelet is heerlijk met onder andere paprika, champignons, prei, tomaat of courgette.

2. Franse omelet

Je kunt een roerei maken, maar een Franse omelet smaakt net een tikje lekkerder. Voeg ham en kaas toe als je bijna klaar bent met het bakken van het ei. Ook kun je andere restjes gebruiken in dit recept, maar die kun je ook bewaren voor recept nummer 4.

Lees ook
Paaseitjes over? 5 tips om de ‘restjes’ op te maken (en niet in één keer in je mond te proppen)

3. Broodje gerookte zalm en ei

Een simpel broodje ei tover je in een handomdraai om in een speciale lunch. Dit broodje is geliefd bij veel lunchrooms, maar is ook gemakkelijk zelf te maken. En dus veel goedkoper! Beleg je broodje met ei, zalm en bieslook. Een betere combinatie is er niet.

 4. Eieren in bloedworstjasje

Een verrassend borrelhapje: verruil de eierschalen voor een laagje bloedworst. Vervolgens bak je deze snack goudbruin in de oven. Deze eieren in een jasje van bloedworst smaken het allerlekkerst met een flinke klodder mayonaise of curry.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VICE | Beeld: Getty Images