Klinkt pannenkoeken als ontbijt voor jou te goed om waar te zijn? Toch kan dat gewoon, en op ‘Eet wat je wil’-dag (11 mei) al helemaal! Deze carrot cake pancakes smaken heerlijk en hebben dankzij het wortelsap en de kurkuma ook nog eens een vrolijk kleurtje. Een makkelijk recept om van te smullen!
Ingrediënten carrot cake pancakes
voor 2 personen
100 gram Smaakt speltbloem
100 gram Smaakt volkoren havermeel
120 ml Smaakt wortelsap
1 eetlepel Smaakt lijnzaad
1 theelepel Smaakt wijnsteen bakpoeder
¼ theelepel kurkuma
¼ theelepel koekkruiden
een snufje vanille
een snufje zout
(kokos)olie om in te bakken
voor de topping
10 gram Smaakt walnoten
4 eetlepels volle kokosyoghurt
1 theelepel poedersuiker
scheutje agave- of ahornsiroop
Lees ook
Inspiratie voor de lunch: vegan volkorentoast met kruidenspread, biet en pompoenpitten
Bereidingswijze
- Meng het lijnzaad met 2 eetlepels water en laat 5 minuten staan. Dit wordt een ‘flax egg’ en werkt als bindmiddel in plaats van ei.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar.
- Roer met een garde het flax egg en wortelsap door de droge ingrediënten tot het een gladde massa wordt.
- Verwarm de olie in een pan en bak 6 pannenkoekjes van het beslag.
- Roer ondertussen de poedersuiker door de kokosyoghurt.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met kokosyoghurt, walnoten en agave- of ahornsiroop.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.