Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Eten uit een ronde kom zou volgens experts minder lekker zijn dan uit een vierkante kom

Eten uit een ronde kom zou volgens experts minder lekker zijn dan uit een vierkante kom

Eten uit een ronde kom zou volgens experts minder lekker zijn dan uit een vierkante kom

Kwark, havermout, pap, er zijn zoveel verschillende manieren om lekker te ontbijten. Daarbij denk je vast niet aan het bakje waar je het in doet, maar volgens neurowetenschapper Jennifer Newson zou je hier beter naar moeten kijken. Het is namelijk bewezen dat het eten uit een ronde kom veel minder lekker smaakt, dan eten uit een vierkante kom. Hoe dat kan? Lees mee!

Ontbijten uit een ronde kom

Wanneer je s’ochtends vroeg half slapend je ontbijt klaarmaakt denk je waarschijnlijk niet aan de vorm van je kom of bakje waar je uit eet. Toch blijkt uit onderzoek de vorm invloed te hebben op hoe jij je ontbijt ervaart. Ontbijtgranenproducent Special K startte een onderzoek onder vrouwen tussen de 18 en 65 jaar. Uit het onderzoek dat werd begeleid door neurowetenschapper Jennifer Newson bleek dat de ronde vorm van een kom invloed heeft op het ontbijt van mensen.

Vrouwen zouden zich namelijk minder verzadigd voelen, dan wanneer vrouwen uit een vierkante kom aten. Uit gesprekken bleek achteraf dat mensen vaak met hun ogen eten zegt de neurowetenschapper. Ontbijtgranen zouden er lekkerder eruit zien in een vierkante kom, dan in een ronde kom. Iets lekkers wordt volgens hen geassocieerd met iets voedzaams. Naast smaak wil het ook dus ook wat. Geen vierkante kommen thuis? Dan heb jij een goed excuus om nieuw servicegoed aan te schaffen.

Lees ook
Daar zeggen we geen ‘nee’ tegen: chocolade eten maakt je gelukkig

Mindfull eten

Naast de vorm van je ontbijtkom heeft de manier van eten ook invloed op hoe jij je ontbijt ervaart. Eet je liever staand dan ontbijt je voor je gevoel lekkerder dan wanneer je zittend eet. Er waren zelfs vrouwen die het gevoel hadden dat hun ontbijtgranen gezonder zouden zijn wanneer ze staand aten. Dit heeft volgens Newson alles te maken met mindfull eten. Eet je staand, dan ben je bewuster van wat je eet, dan wanneer je net wakker onderuitgezakt aan een tafel zit te eten.

Conclusie: eet niet uit een ronde kom

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images