Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Koffietijd: een bakkie met ei is de trend

Koffietijd: een bakkie met ei is de trend

Koffietijd: een bakkie met ei is de trend

De een drinkt ‘m zwart, de ander gooit een klontje suiker in haar koffie en de volgende heeft haar bakkie het liefst met een scheutje melk. In Minneapolis en Vietnam doen ze het anders: daar drinken ze hun koffie met ei. Ja, echt.

In het restaurant Upton 43 in Minneapolis is koffie met ei sinds kort een trend, terwijl het niets nieuws is. Het koffiedrankje werd in 1800 ontdekt door Scandinavische immigranten die rond die tijd in Minnesota waren. Zij moesten het destijds doen met slappe koffie, dat gemaakt werd van slecht water. Ze klopten een ei los en vermengden dat met gemalen koffie – nog voor ze de koffie zetten dus. Dat mengsel werd vervolgens gekookt, moest tien minuten trekken en er werd een kopje koud water aan toegevoegd. Zo ontstond een lichtgekleurde, niet-bittere koffie, die nu in Minneapolis in opmars is.

Vietnamees bakkie

Maar Minneapolis is niet de enige plek waar koffie met ei wordt geserveerd: in Vietnam staat sinds 1940 het koffiedrankje ‘cà phê trúng’ op de kaart. Vooral in de hoofdstad Hanoi kan je er niet omheen en vind je de koffiesoort in elk klein koffiebarretje dat je tegenkomt.

Het drankje werd per toeval bedacht door barman Nguyen Giang die koffie wilde maken, maar geen melk meer had. In plaats daarvan gebruikte hij opgeklopte eidooiers, mengde die met kaas en boter en roerde dat mengsel door de koffie, wat een groot succes bleek. Hij opende een eigen café waar hij ‘cà phê trúng serveerde en nu is het nog steeds onder die naam te koop.

Lijkt het jou lekker?

#eggcoffee

Een bericht gedeeld door Nicole Peta (@nicolehart71) op 4 Jan 2018 om 10:47 (PST)

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Ad.nl, Culy | Beeld

[RECENT_POSTS]