Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Durf te vragen: is het erg om koffie en alcohol tegelijk te drinken?

Durf te vragen: is het erg om koffie en alcohol tegelijk te drinken?

Durf te vragen: is het erg om koffie en alcohol tegelijk te drinken?

Gek op koffie met Baileys of Espresso Martini’s? Misschien is het niet verstandig om koffie en alcohol met elkaar te mixen. Lees snel verder over het effect van de combinatie van koffie en alcohol op je lichaam.

Cafeïne en alcohol

Is het verstandig om twee favorieten –cafeïne en alcohol – te combineren? De cafeïne in koffie staat er om bekend je minder slaperig te laten voelen. Dat komt omdat het stofje adenosine, dat zorgt voor een slaperig gevoel, wordt onderdrukt. Van alcohol kun je soms juist slaperig worden, maar door deze twee te combineren wordt dat gevoel – je raadt het al – onderdrukt.

Lees ook
Thuis barista spelen: zo zet je de lekkerste koffie zelf

Alerter gevoel

Doordat je cafeïne binnenkrijgt, heb je het gevoel dat je alerter bent. Maar dat is dus een gevoel, cafeïne maakt je niet écht nuchterder. Cafeïne heeft verder geen effect op de alcoholconcentratie in je bloed. Het kan dus niet echt kwaad om alcohol en cafeïne te mixen, maar je lever wordt wel even hard aan het werk gezet.

Ook drogen zowel alcohol als koffie je lichaam uit. Daarom is het verstandig om zo veel mogelijk water tussendoor te blijven drinken. Anders heb je de volgende dag een verschrikkelijke kater.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages