Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Drankje om gelijk te proberen: rode wijn gemengd met cola oftewel een kalimotxo

Drankje om gelijk te proberen: rode wijn gemengd met cola oftewel een kalimotxo

Drankje om gelijk te proberen: rode wijn gemengd met cola oftewel een kalimotxo

Nog op zoek naar een lekker zomerdrankje? Probeer dan eens de kalimotxo (zeg: ka-li-mot-sjo). Misschien wel een van de simpelste ‘cocktails’ om te maken, aangezien je alleen rode wijn met cola moet mengen. Say what!? 

Drankje met geschiedenis

De kalimotxo is een drankje met een geschiedenis. In 1972 vond het Sint Nicolaas Festival in Getxo, Bilbao, plaats. Er was maar liefst tweeduizend liter bedorven rode wijn over. Zonde om zomaar weg te spoelen, dus er werd besloten de drank te mixen met Coca-Cola. De festivalgangers vonden het weliswaar heerlijk en zo is de kalimotxo ontstaan.

Nog steeds is de mix een populaire drank in Noord-Spanje, vooral op het strand, in cafés en in studentenhuizen. De ‘cocktail’ smaakt een beetje als cherry cola, maar dan met alcohol. Wij zien alleen maar pluspunten!

Lees ook
Deze frosé is heerlijk voor de warme zomerdagen én super makkelijk om zelf te maken

Rode wijn met Coca-Cola

Het recept? Goedkope rode wijn is prima, maar je kunt ook kiezen voor een duurdere variant. Vervolgens mix je dit simpelweg met Coca-Cola. Volgens kenners is dit merk wel van belang. Pepsi zou niet lekker zijn in combinatie met rode wijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: FavorFlav | Beeld: Getty Images