Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Dit gebeurt er met alle niet-verkochte paaseitjes in de supermarkt

Dit gebeurt er met alle niet-verkochte paaseitjes in de supermarkt

Dit gebeurt er met alle niet-verkochte paaseitjes in de supermarkt

Elk jaar met Pasen zijn de paaseitjes niet aan te slepen. Je moet wel heel veel discipline hebben om deze chocolade eitjes te weerstaan. Jammer genoeg zijn paaseitjes na Tweede Paasdag niet meer te koop in de supermarkt. Maar wat gebeurt er eigenlijk met al die paaseitjes die niet verkocht zijn?

Niet-verkochte paaseitjes

RTL Z ging op onderzoek uit om te ontdekken of de chocolade paaseitjes door supermarkten worden weggegooid of juist worden bewaard voor het volgende jaar. Bij verschillende fabrikanten en supermarkten werd onderzocht waar al die niet-verkochte paaseitjes terechtkomen.

Wees gerust: niks wordt zomaar weggegooid. Maar paaseitjes worden ook niet bewaard. Paaseitjes zijn namelijk niet geschikt om langere tijd te bewaren. “We werken met verse producten en de kwaliteit neemt af als de eitjes te lang bewaard worden”, vertelt een woordvoerder van het chocolademerk Lindt. Het is dus slim om de paaseitjes die je thuis hebt liggen ook snel op te eten. Geen straf toch?

Maar wat gebeurt er dan wél met de overgebleven paaseitjes?

Lees ook
Paaseitjes over? 5 tips om de ‘restjes’ op te maken (en niet in één keer in je mond te proppen)

Geen sprake van verspilling

RTL Z vogelde uit dat fabrikanten en supermarkten de paaseitjes niet weggooien. Er is dus geen verspilling van voedsel. Vaak worden paaseitjes eerst met korting verkocht in de supermarkt, maar veel paaseitjes worden ook weggegeven aan de voedselbank.

Als er nog steeds paaseitjes over zijn, wordt er soms voor gekozen om de chocolade om te laten smelten. De chocolade wordt dan weer voor andere recepten gebruikt, bijvoorbeeld voor gebakjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images