Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Daar zeggen we geen ‘nee’ tegen: chocolade eten maakt je gelukkig

Daar zeggen we geen ‘nee’ tegen: chocolade eten maakt je gelukkig

Daar zeggen we geen ‘nee’ tegen: chocolade eten maakt je gelukkig

We hebben goed nieuws voor de chocolade liefhebbers, want chocolade maakt je intens gelukkig. Goed excuus dus om van nu af aan af en toe een lekkere reep op te smikkelen! En ideaal voor tijdens deze druilerige herfst- en wintermaanden. 

Mentale gezondheid

Oké, we moeten er ook wel iets bij vertellen: te veel chocolade eten is natuurlijk niet goed. Maar het is dus zeker wel goed voor je mentale gezondheid om soms een stukje chocola te eten, want het maakt je wel degelijk een gelukkiger mens. Zodra het buiten kouder en donkerder wordt, ga jij je slechter voelen en raak je misschien zelfs wel in een winterdip. Vooral in de herfst en winter kan zo’n lekkere chocoladereep je een stuk gelukkiger maken. En onthoud dan wel: hoe puurder de chocolade, hoe beter. Lekker bij een pumpkin spice latte of chai latte drankje!

Lees ook
Chips, chocola of toch pizza? Dit zeggen je cravings over je gezondheid

Goed voor je lichaam

Als je een tekort aan ijzer hebt, dan is het goed om chocola te eten. Daar zit namelijk veel ijzer in. Een ijzertekort kan ervoor zorgen dat je het sneller koud krijgt. Naast ijzer zitten er ook veel antioxidanten in chocolade en die zorgen ervoor dat de cellen in je lichaam worden beschermd tegen eventuele schade. Dat is niet het enige, want pure chocolade verhoogd ook je goede cholesterol. Hierdoor wordt je hormoonproductie gereguleerd. Chocolade kan dus je lichaam beschermen, maar het maakt je ook intens gelukkig. Dat hebben we zeker nodig in het najaar. Dus, snel naar de winkel en inslaan die repen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | bron: GettyImages