Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Wow: dit is hoeveel calorieën je binnenkrijgt bij een paasbrunch

Wow: dit is hoeveel calorieën je binnenkrijgt bij een paasbrunch

Wow: dit is hoeveel calorieën je binnenkrijgt bij een paasbrunch

Paasstollen, chocolade-eieren, croissants en brioches, het hoort allemaal bij het ontbijt wanneer het Pasen is. Heerlijk vinden we het, maar hoeveel calorieën proppen we gemiddeld naar binnen tijdens zo’n uitgebreide paasbrunch?

Paasbrunch calorieën

We kunnen ons Pasen bijna niet voorstellen zonder een overvolle ontbijttafel met lekkers. Helaas kunnen die kleine pleziertjes ook erg veel calorieën bevatten. Denk maar aan een klein melkchocolade-eitje, dat al gauw 45 calorieën bevat. Een gevuld eitje is goed voor 100 calorieën en een chocolade paashaas van 150 gram voor 830 kcal. Maar als je dat vergelijkt met een witte pistolet met kaas, die maar liefst 271 kcal bevat, kan af en toe een stukje chocolade geen kwaad. Het gaat er vooral om dat je met mate eet.

Optellen maar

Een croissant komt neer op ongeveer 161 kcal en ook een glaasje jus d’ orange telt zo’n 80 kcal. Kortom; na een paasbrunch zit je al snel aan bijna 1.500 kcal. Wil je het toch iets gebalanceerder houden? Kies er dan voor om ook wat vers fruit op tafel te zetten met wat yoghurt of maak dan zelf gezonde bananenpannenkoekjes. Zo heb je toch nog steeds een lekker gevulde tafel, maar met iéts minder kcal om je druk over te maken. En daarbij is jezelf af en toe eens verwennen écht geen misdaad hoor, het is tenslotte maar één keer Pasen!

Lees ook
Vrolijk Pasen! Dit zijn de paasdecoratietrends van 2022

Paaseitjes

Om je nog even gerust te stellen: van het eten van paaseitjes kom je helemaal niet zo snel aan. Om bijvoorbeeld één kilo aan te komen moet je 7.000 calorieën extra eten, volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell. Er zitten ongeveer 47 calorieën in één eitje. Dus je zou dan ongeveer 150 paaseitjes (!!) moeten eten om één kilo aan te komen. Niet echt een reden om dat ene eitje te laten liggen, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Bron: Libelle | Beeld: iStock