Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Oei! Zoveel calorieën zitten er in een glas rode wijn

Oei! Zoveel calorieën zitten er in een glas rode wijn

Oei! Zoveel calorieën zitten er in een glas rode wijn

Een rood wijntje met een kaasplankje, héérlijk. Maar hoeveel calorieën zitten er nou eigenlijk in dit rode drankje? Het blijkt helaas toch een behoorlijke caloriebom te zijn…

Caloriebommetje

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: gemiddeld is rode wijn calorierijke wijn. Een gemiddeld glas is 100 ml en bevat 82 calorieën. Schenk jij liever je glas wat voller? Reken dan op meer calorieën.

Ook is er per rode wijn nog een verschil. Over het algemeen kun je stellen dat hoe krachtiger de wijn smaakt, hoe meer calorieën ie bevat. Het verschil is meestal niet heel groot, dus je kunt gerust uitgaan van zo’n 82 calorieën.

Droge witte wijn zit rond de 67 calorieën per 100 ml, maar zoete wijn tikt al snel de 96 aan. Rosé zit tussen rode en witte wijn in met ongeveer 71 calorieën per 100 ml. Vind je een biertje ook wel lekker? Dan is dat een veiligere keuze qua calorieën. De bekendste merken zitten tussen de 41 en 43 calorieën per 100 ml.

Kies je voor een alcoholvrij wijntje? Gemiddeld bevat een alcoholvrije wijn 38 calorieën per glas van 100 ml. Ook met een alcoholvrij biertje zit je goed: die bevat gemiddeld 29,6 calorieën per 100 ml.

Lees ook:
Lekker en makkelijk om zelf te maken: een gezichtsmasker van rode wijn

Calorieën verbranden

Leuk al die cijfers van calorieën, maar wat moet je doen om ze te verbranden als je toch kiest voor een paar wijntjes tijdens het diner? Dat kun je gemakkelijk uitrekenen.

Met binnenshuis lopen verbrand je 3,5 calorieën per lichaamsgewicht per uur. Stel: je weegt 75 kilo, dan betekent het dat je een normaal glas rode wijn verbrandt door ongeveer 19 minuten binnenshuis te lopen. Dat is een makkie tijdens bijvoorbeeld het schoonmaken!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Droge Spieren, Biernet, Heeren Van De Wijn | Beeld: GettyImages