Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Fijn om te weten: zoveel calorieën bevatten jouw favoriete oranje snacks zoals tompouces en bitterballen

Fijn om te weten: zoveel calorieën bevatten jouw favoriete oranje snacks zoals tompouces en bitterballen

Fijn om te weten: zoveel calorieën bevatten jouw favoriete oranje snacks zoals tompouces en bitterballen

Op Koningsdag komen de nodige snacks voorbij en dat betekent ook de nodige calorieën. Stiekem willen we toch wel even weten hoeveel calorieën er in een oranje tompouce zitten. En oranjekoeken? We zochten het voor je uit.

Oranjekoek en tompouce

Vooropgesteld: je hoeft natuurlijk helemaal niet op de calorieën te letten. En al helemaal niet op een feestdag zoals Koningsdag. Als je toch aan de lijn bent, kunnen we je verklappen dat je beter voor een oranjekoek kunt kiezen. Een oranjekoek bevat namelijk 158 kcal. En een (oranje) tompouce is goed voor 305 kcal.

Wat is ook alweer het verschil? Een oranjekoek is een typisch Friese plaatkoek met daarop glazuur en een versiering van crème. De tompouce kennen we natuurlijk allemaal: speciaal oranje gekleurd voor de verjaardag van Willem-Alexander.

Lees ook
Met deze heerlijke oranje cocktails maak je van Koningsdag een feestje

Drinken en snacks

Een glaasje oranjebitter hoort er ook bij, denk dan aan 100 kcal. Ben je meer van de snacks dan zoete koek? Een bitterbal bevat 35 kcal, tel maar uit hoeveel een portie zal zijn. Daarnaast zullen er de nodige biertjes doorheen gaan. Goed voor zo’n 113 kcal per glas. Ach, de koning is maar eens per jaar jarig!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images