Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Bewezen: dus zó gelukkig word je van een glaasje wijn

Bewezen: dus zó gelukkig word je van een glaasje wijn

Bewezen: dus zó gelukkig word je van een glaasje wijn

Iedere keer dat er onderzoek gedaan wordt naar de effecten van alcohol op de mens, worden de negatieve kanten ervan belicht. En dus besloten onderzoekers van Social Science & Medicine juist de positieve bijwerkingen van drank te onderzoeken. En wat blijkt? We worden gelukkig van een glaasje wijn!

Gelukkiger

Dit onderzoek werd op poten gezet om te onderzoeken hoe gelukkig men is tijdens het drinken van een glas wijn of een koud biertje. Er werd gekeken naar de verschillen met andere momenten, wanneer de respondenten nuchter door het leven gingen.

En wat bleek? Mensen voelen zich tijdens het nuttigen van een drankje (of twee) op een schaal van een tot honderd gemiddeld 10.79 punten gelukkiger dan op andere momenten van de dag!

Mappiness

Het onderzoek werd uitgevoerd met behulp van de app ‘Mappiness’, een app die op verschillende momenten per dag vraagt hoe gelukkig je je voelt. Ruim twee miljoen gebruikers zijn onder de loep genomen en daar komt het cijfer over geluk tijdens alcoholinname vandaan.

Lees ook:
Op deze leeftijd drink je de meeste alcohol

Er is niet bekend hoeveel mensen er precies gebruik maken van de app Mappiness, dus dit onderzoekje is wellicht niet héél betrouwbaar, maar feit is dus wel dat mensen zich vaak gelukkiger voelen tijdens het drinken van alcohol. Tsja. Dat hadden wij ook wel kunnen voorspellen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Glamour | Beeld: GettyImages