Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Begin de dag goed met deze heerlijke walnotenpancakes met pompelmoes

Begin de dag goed met deze heerlijke walnotenpancakes met pompelmoes

Begin de dag goed met deze heerlijke walnotenpancakes met pompelmoes

Begin de dag vol power met een heerlijk ontbijtje met extra veel voedzame en krachtige ingrediënten. Wat dacht je van deze lekkere walnotenpancakes met pompelmoes?

Walnotenpancakes met pompelmoes

Voor 2 à 3 personen

Bereidingstijd 25 minuten

Dit heb je nodig voor de pancakes:

• 70 g walnoten
• 50 g havermout
• 200 ml karnemelk of plantaardige melk
• 50 g boekweit- of volkoren tarwebloem
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baksoda
• snuf zout
• 1tl kaneel
• 2 à 3 el ongeraffineerde rietsuiker of suikervervanger
• zonne­bloemolie
• 2 eieren (1 dooier, 2 eiwitten)
• 80 g Griekse yoghurt

Voor de vanillesaus:
• 150 g Griekse yoghurt
• snuf vanillepoeder of -essence
• 1 à 2 el rietsuiker

Overig
• 1 pompelmoes

Lees ook
Zomers zondagontbijtje: havermoutwafel met vers zomerfruit

Bereiding

Mix de walnoten en havermout fijn in een blender. Meng met de melk en laat minstens 30 minuten weken. Meng voor de vanillesaus de Griekse yoghurt met het vanillepoeder (of vanille-essence) en de rietsuiker. Bewaar in de koelkast. Meng de bloem met het bakpoeder, de baksoda, het zout, de kaneel en de rietsuiker. Voeg het havermoutmengsel, 1 el olie, 1 eidooier en de yoghurt toe. Klop kort tot een egaal beslag. Klop de 2 eiwitten luchtig en lepel ze voorzichtig door het beslag.

Schep met een pollepel 2 of 3 hoopjes in een ingevette hete pan. Bak 1 minuut, draai om en laat garen. Bak zo alle pannenkoekjes. Serveer met de pompelmoes, die je in parten of stukjes hebt gesneden, en de vanillesaus.

Deze recepten zijn van Elise van de Poele (36), moeder van Suze (7) en Rien (4). Je vindt haar voor de klas, in haar moestuin of in de keuken. Haar missie is iedereen plezier te laten beleven aan koken, met oog voor de planeet. Haar recepten zijn gebaseerd op lokale seizoensproducten. @elise_eet_alles.

Dit recept staat in de Flair Relax Lentespecial. Bestel ‘m hier

tekst Elise van der Poele en Debby de Mangalaere I fotografie The Fresh Light