Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Bak je op je gemakje: heerlijke kwarktaart met appel in een handomdraai

Bak je op je gemakje: heerlijke kwarktaart met appel in een handomdraai

Bak je op je gemakje: heerlijke kwarktaart met appel in een handomdraai

Natuurlijk zijn er grote, chique, moeilijke taarten, maar er is ook genoeg gebak dat je in een handomdraai maakt maar evenzogoed niet te versmaden is. Laten we het anders doen dan normaal, probeer dit recept voor een heerlijke kwarktaart met appel.

Recept: Kwarktaart met appel

Voor 10-12 punten

Benodigdheden

  • 100 g boter, gesmolten
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 200 g kwark, op kamertemperatuur
  • rasp van ½ citroen
  • 1 tl zout
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4-5 appels (bijv. jonagold)
  • 100 g abrikozenjam

Lees ook
1001 smaken: Malasa Dosa, oftewel: hartige crêpes met aardappelvulling

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met boter.

Doe alle ingrediënten voor de cake – behalve de appels en de jam – in een kom en meng deze met een handmixer met gardes. Mix het beslag niet te lang door; zodra het glad is zonder klontjes, is het klaar.

Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appels aan de buitenkant om de halve centimeter in tot bijna onderaan, zodat de plakjes nog wel aan elkaar blijven zitten.

Verdeel de appels met de bolle kant naar boven over het beslag. Bak de cake in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Test of de cake gaar is met een satéprikker. Laat de cake in de vorm afkoelen.

Verwarm de abrikozenjam al roerend in een steelpan. Druk de jam met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef en bestrijk de taart met een kwastje met de jam. 

Appeltje, eitje

Met Het makkelijke bakboek bewijst Rutger van den Broek in 100 recepten dat bakken niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Stap voor stap, met weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en zonder moeilijke technieken of dure apparaten. Meer dan een kom, handmixer, steelpan, oven, een paar standaard bakvormen en wat keukengerei heb je niet nodig.

€ 22,50 carreraculinair.nl

Dit is een Culi uit Flair. De rest van de recepten lees je in Flair 12-2022. Deze ligt van 23 t/m 29 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier