Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Aha: zoveel dagen kun je overgebleven oliebollen bewaren

Aha: zoveel dagen kun je overgebleven oliebollen bewaren

Aha: zoveel dagen kun je overgebleven oliebollen bewaren

Oliebollen, we zijn er dol op. En slaan deze lekkernij massaal in met Oud & Nieuw. Toch gebeurt het ieder jaar weer: op oudjaarsdag koop je een flinke zak oliebollen, maar dan blijken de buurtjes ook een zak te hebben meegenomen. Gevolg: the day after heb je nog flink wat bollen over.

Hamvraag: hoelang kun je die lekkere oliebollen én oliebollen met krenten of rozijnen eigenlijk bewaren?

Zolang kun je ze bewaren

Het Voedingscentrum ging op onderzoek uit. Wat blijkt? Als je oliebollen (met krenten) in de koelkast doet, kun je ze 2 dagen bewaren. Je hoeft ze dus niet allemaal op vandaag (of gisteren) opgegeten te hebben.

Langer bewaren? Doe ze in de vriezer, dan blijven ze tot wel 3 maanden goed.

Lees ook: 
Hallo 2020: begin het nieuwe jaar gezond samen met Miljuschka

Oude oliebollen opwarmen

Het is natuurijk het lekkerst om de New Years Eve snack even op te warmen. Dat doe je, als de oliebollen meer dan een dag oud zijn, het beste in de airfryer. Zorg er dan wel voor dat de oliebollen niet helemaal bedekt zijn met poedersuiker. Schud de poedersuiker er even af of wrijf het eraf met wat keukenpapier.

Zet de airfryer op 180 graden en warm de bollen niet veel langer dan 3 minuten op. Je hoeft de airfryer dus niet voor te verwarmen. Mocht je écht knapperig van buiten willen en zacht van binnen, dan kun je voordat je de oliebollen erin stopt ook een theelepel olie in de airfryer doen. Warm de Hollandse lekkernij 3 minuten op en laat ze een minuutje op een velletje keukenpapier rusten. Gooi er wat poedersuiker overheen en ze zijn klaar. Aanvallen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, beeld: iStock