Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Aardappels in een jasje van maïs met druiven, ui en salieuit de oven

Aardappels in een jasje van maïs met druiven, ui en salieuit de oven

Aardappels in een jasje van maïs met druiven, ui en salieuit de oven

Koken met groenten van het seizoen in recepten op basis van eenvoud. Het klinkt een beetje ouderwets, maar het is verdraaid lekker. En gezond. En dus makkelijk!

Dit heb je nodig

  • 800 g vastkokende aardappels
  • zout
  • 3 el braadolie
  • 50 g maïsgriesmeel
  • 1 rode ui
  • 1 bosje salie
  • 120 g druiven
  • 20 g zonnebloempitten

Bereiding

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 220°C. Schil de aard-appels, snijd ze eventueel doormidden, kook ze 10 minuten in gezouten water. Giet het water af en schud de aardappels in de gesloten pan een keer goed door elkaar, zodat straks het maïsgriesmeel beter blijft plakken. Voeg 2 el braadolie en ¼ tl zout toe en meng met de aardappels. Wentel ze vervolgens door het maïsgriesmeel. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de ui in vieren en haal de laagjes uit elkaar.

Pluk de salieblaadjes van de steeltjes. Draai de aardappels om. Voeg de ui, salie, druiven en zonnebloempitten toe, besprenkel met 1 el braadolie en bak 5-7 minuten, tot de aardappels vanbuiten knapperig en vanbinnen zacht zijn. Breng voor het serveren op smaak met zout.

Tip

De zoetere ingrediënten in deze gerechten – zoals de druiven en appels – zorgen voor een extra smaaksensatie, als tegenhanger van de hartige elementen.

De smaak te pakken?

In Aarde, zout & vuur staan meer recepten gebaseerd op eenvoud. Want aarde is de bron van alle groenten, zout de elementairste specerij en vuur de beste basic manier van koken.

Door Susann Probst en Yannic Schon, € 32, uitgeverij Snor

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.