Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > 8 redenen waarom de moestuintjes van de Appie zo leuk zijn

8 redenen waarom de moestuintjes van de Appie zo leuk zijn

8 redenen waarom de moestuintjes van de Appie zo leuk zijn

Ook al doe je nooit boodschappen bij Albert Heijn, om de moestuintjes-actie van de supermarktketen kun je niet heen! Heel Nederland (inclusief de VIVA’s!) lijkt inmiddels haar eigen groenten te verbouwen met de mini-tuintjes, maar waarom? 8 redenen waarom iedereen wegloopt met de moestuintjes van de Appie!

Het groeit!

Met de dag groeien je worteltjes, broccoli en prei en er is (bijna) niets leuker om te zien dan iets wat jij verzorgt ook daadwerkelijk groeit. Voel je de moederlijke trots al?!

Kneuterig

Het hebben van een moestuin heeft toch iets kneuterigs. In de tijd van smartphones, drones en hippe technologie lijken we hier een grote behoefte aan te hebben. Burgerlijk it is!

Twitter

“Ik geef mijn AH moestuintjes altijd aan het dikste kindje,” en “Ik heb de spinazie dubbel, wie wil ruilen voor de hennep,”: vooral op Twitter is het hebben van een AH-moestuintje populair. Zoek maar eens op #moestuintje, de grappigste quotes vliegen je om de oren.

Voedselbank

De moestuintjes-actie heeft alweer voor een goede daad gezorgd. Scholieren van een groenopleiding in Velp zamelen de tuintjes in, kweken ze en geven ze vervolgens aan de Voedselbank. Applaus!

Ruilen

Inmiddels van zoveel cherrytomaatjes voorzien dat je bijna zelf rood gaat zien? Ruil! Met je buurman, zus of in de supermarkt. Dat gevoel van voetbalplaatjes/Flippo’s/Spice Girl-stickers ruilen komt weer helemaal terug, hoe nostalgisch!

Gezondheidstrend

Hoewel we soms heel moe worden van de puur eten-trend die momenteel gaande is, de moestuintjes van AH sluiten hier naadloos op aan. Nu weet je 200 procent zeker dat je sla of radijsjes niet bewerkt zijn!

Sparen

Een stuk makkelijker dan met geld: sparen! Als je er eenmaal een paar hebt ontvangen,  werkt het sparen best verslavend.

Kindervriend

Geen groene vingers? Ontpop je als kindervriend en geef je moestuintjes aan de slijmende kinderen bij de uitgang van elke Appie.

Beeld: Albert Heijn