Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > 6x waarom citroenwater in de ochtend zo gezond is

6x waarom citroenwater in de ochtend zo gezond is

6x waarom citroenwater in de ochtend zo gezond is

Geloof het of niet: de eerste stap naar een gezonde(re) levensstijl is het introduceren van citroenen in de ochtend. Tenzij je een allergie hebt, is er geen enkele reden waarom je geen glas lauwwarm (niet kokend) citroenwater in de ochtend kunt drinken. Ik hoor je al denken: daar gaan we weer, wéér een hype op een of ander gezond drankje, maar geloof me: citroenwater is een simpel sapje dat écht werkt. Hieronder geven wij je zes voordelen die bewijzen dat water met citroen in de ochtend een goed idee is.

1. Kickstart

Citroensap in een glas lauwwarm water is een supergezond drankje dat je lichaam een kickstart geeft in de ochtend, zonder dat er een sapcentrifuge aan te pas komt. Bovendien is citroenwater absoluut een betere manier om in de ochtend energie van te krijgen dan een kop koffie.

2. Gifstoffen verlaten je lichaam

Citroenwater schudt je organen wakker. Het hydrateert het lymfesysteem en helpt de spijsvertering op gang te brengen. Je zult vaker naar de wc moeten, want het water met citroen drijft gifstoffen je lichaam uit. Ook zorgt het citroenzuur voor een goede werking van de lever, waardoor ook je lever zich kan ontdoen van gifstoffen.

3. Vitamine C

Citroenen bevatten veel kalium en vitamine C. Geen verkoudheden en griepjes meer door de vitamine C! In citroen zit kalium en dat stimuleert de hersenfunctie en helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in ons lichaam, dat belangrijk is voor een goede weerstand.

4. Boost je weerstand

Hoewel citroenen zuur zijn, zijn ze super alkalisch. Een alkalisch lichaam staat gelijk aan een gezond lichaam, terwijl een zuur lichaam vatbaar is voor allerlei ziekten. Citroenwater helpt je lichaam alkalisch te worden zodat je lichaam weerstand opbouwt en bestemd is tegen verschillende ziektes.

5. Bye, Bye hongergevoel

De pectine in citroensap vermindert een hongerig gevoel. Bovendien is bewezen dat mensen die een meer alkalisch eten en drinken gemakkelijker gewicht verliezen. Win-win, als je het mij vraagt.

6. Zuiverende werking

Citroenwater helpt niet alleen bij het afvallen, maar gaat ook een slechte huid, rimpels en huidvlekjes tegen. Vitamine C helpt namelijk rimpels en oneffenheden te verminderen. Citroensap heeft een zuiverende werking en ontgift je lichaam, waardoor ook je huid er mooier uitziet. Yes, please!

Beeld: Unsplash