Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > 6x het ultieme joie de vivre-gevoel

6x het ultieme joie de vivre-gevoel

6x het ultieme joie de vivre-gevoel

Je kunt veel zeggen over de Fransen, maar niet dat ze niet weten hoe ze lekker kunnen leven en genieten. Een stokbroodje met kaas, líters wijn, chansons… Ook al blijf je in Nederland deze zomer, met deze tips haal je het joie de vivre-vakantiegevoel binnen no time in huis! Of surf gelijk naar de Online Tour Guide, waarin je nog meer fijne ‘French flair’-tips vindt.

 • Niets creëert zo’n instant bourgondische sfeer als Franse muziek. Laat Edith Piaf, Stromae of de Amélie-soundtrack door je speakers knallen om de vakantiesfeer in huis te halen – ook al komt de regen buiten met stortbakken uit de lucht. Hierhier en hier vind je fijne Spotify-playlists.
 • Zin om even zogenaamd te leven als een God in Frankrijk? Zoek uit waar je in de buurt oesters kunt eten en bestel er – waarom niet – een glas champagne bij. Luxer én rijker kun je je even niet voelen.
 • Leven volgens de joie de vivre-stijl? Doe dan alle afleidingsmanoeuvres uit (ja, ook je smartphone!) en zet je gedachten even op nul. Het enige waaraan je mag denken, is je fijne gezelschap en het lekkere eten en drinken.
 • Fransen nodigen elkaar niet snel uit voor een maaltijd bij elkaar thuis – veel te veel moeite – wél houden ze van een fijne ‘apéro’. Oftewel: een aperitiefmoment waarbij de wijn rijkelijk vloeit en de (kant-en-klare) hapjes over tafel vliegen. Is er een zwoele zomeravond voorspeld? Nodig je leukste vrienden uit, haal olijven, brood en lekkere kazen in huis en laat je bij de slijterij adviseren over een goede Franse borrelwijn.
 • Meer een zoetekauw? De lekkerste macarons haal je bij Josephine aan de Twijnstraat in Utrecht. In alle smaken en kleuren! Utrecht waant zich op 4 juli trouwens even Frans: dan vindt daar de start van de Tour de France plaats. Mooi moment om in één van de gezellige cafeetjes een goed glas Chardonnay te drinken. Je vindt deze en nog véél meer tips in de Online Tour Guide, die Tour-sponsor Teisseire speciaal voor deze speciale gelegenheid heeft ontwikkeld. In de Guide vind je de fijnste hotspots in Utrecht met een Franse flair, recepten en interviews.
 • Zin in wat anders? Tover je glas wijn dan om in een goddelijke cocktail – heel toepasselijk ‘apéro’ genoemd. Wat heb je nodig?
  – 8 centiliter rosé
  – 6 centiliter sinaasappelsap
  – ijsblokjes
  – 1 centiliter siroop van Teisseire. Met de siropen van Teisseire maak je een heerlijk joue de vivre-proof drankje. De siroop wordt gemaakt van water van hoge kwaliteit uit de Franse Alpen. Bien!

Beeld: iStock