Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > 5x lekker eten in Napels

5x lekker eten in Napels

5x lekker eten in Napels

Van shoppen in Parijs tot cultuur snuiven in Rome en feesten in Berlijn. Wie houdt er niet van vakantie? Wij wel, en daarom delen we deze maand elke week een lijstje met travel tips in een andere stad! Deze week: eten in Napels.

Tekst en beeld Iris de Brouwer (time to momo-local)

Napels heeft een groot talent op het gebied van lekker eten. Het staat bol van tradities en vormt een belangrijk deel van de cultuur. In de omgeving van Napels zijn verse en unieke ingrediënten voor handen. Mozzarella, tomaten, vlees, vis, pizza, pasta en wijn vormen de basis van de Napolitaanse keuken. De keuze van ingrediënten, de versheid van de producten en de met zorg uitgevoerde bereiding maken eten in Napels een aangename ontdekkingstocht.

 1. Pizza
  In Napels móét je een pizza hebben gegeten. Natuurlijk omdat de pizza hiervandaan komt, maar ook omdat je in Napels te maken hebt met de échte kunst van het pizza bakken. Altijd gebakken in een houtoven, het deeg het liefst zo lang mogelijk laten rijzen, gebruikmakend van verse tomaten van de Vesuvius, de beste olie en echte mozzarella. Waar je ook binnenstapt in Napels voor een pizza, het is lekker! Ga ook eens voor gefrituurde pizza.
 2. Ragù
  De pizza is de koningin van het eten in Napels, maar ragù is de koning. Zaterdagavond gaat de pan al op het vuur om het vlees urenlang mals klaar te stoven in de volle tomatensaus. De zondagslunch staat traditioneel vaak in het teken van heerlijke ragù-gerechten. Bij Tandem kun je specialiteiten met ragù proeven. Heerlijk!
 3. Mozzarella
  De échte mozzarella komt uit de omgeving van Napels en is herkenbaar aan het keurmerk Mozarella  DOP. Mozzarella is het lekkerst op de tweede of derde dag van haar leven, daarna wordt de smaak al minder en de structuur anders. Wat een geluk dus dat je in Napels gemakkelijk overal verse en echte mozzarella kunt vinden. Stap binnen bij een salumeria of caseificio of eet mozzarellagerechten bij Muu muuzzarella lounche.
 4. Vis
  Traditioneel gerecht is de baccalà, een visgerecht met kabeljauw. Een mooi restaurant om dit gerecht goed te proeven is Baccalaria. Ga voor nog meer visrestaurants naar de omgeving van Mergelina. Bijvoorbeeld Osteria del mare of, wat meer toeristisch, naar Borgo Marinari bij Castel dell’ Ovo.
 5. Pasta
  Lunchen doen Napolitanen vaak met een goed bord pasta. Veelal pasta met groenten afgemaakt met Parmezaanse kaas of provola (soort mozzarella). Traditioneel is de pasta met aardappel en gerookte provola. Een echte aanrader! De beste plekken om deze pasta te eten bij de lunch zoals de locals dat doen is bij Mangi e Bevi, Da Nennella of La Casa di Ninetta.

Meer tips over Napels check je hier.