Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > 5x food hotspots in Alkmaar

5x food hotspots in Alkmaar

5x food hotspots in Alkmaar

Wanneer je aan hippe Noord-Hollandse steden denkt, schieten vaak Haarlem en Amsterdam als eerste te binnen. Maar wist je al dat Alkmaar ook méga leuk is? Vooral op het gebied van food hotspots ben je in het Noord-Hollandse stadje helemaal op je plek. Van de lekkerste burgers en breakfast goals tot New York vibes; in Alkmaar vind je het allemaal. We hebben een lijstje gemaakt met (budget proof) hotspots die écht een bezoekje waard zijn.

Vers

Absoluut één van onze favoriete hotspots in town is VERS. Bij deze hotspot vind je alleen maar biologische en verantwoorde maaltijden – én de beste burgers in Alkmaar – die met liefde voor je klaar worden gemaakt. Nog een groot voordeel is de locatie. VERS is nog geen twee minuten lopen vanaf het station van Alkmaar Centraal en is daarom ideaal voor een lekkere afhaal voor onderweg of naar huis. Afhaal of niet, het hippe interieur van deze hotspots nodigt al snel uit om wél te blijven plakken en te genieten van de altijd gezellige sfeer. Dus ben je van plan om te eten in Alkmaar? Dan raden we aan om een bezoekje te brengen aan VERS.

Echt

Wil je ontbijten of lunchen in Alkmaar? Dan ben je bij ECHT op het juiste adres. Bij ECHT worden alle gerechten bereid zonder de onnodige toevoegingen en bewerkingen en dat maakt de menukaart alleen maar lekkerder. Zo kun je er onder andere genieten van de overheerlijke sushibowls, homemade granola en kroketten van aubergine. Yum! Ook de interieurjunkies onder ons zijn bij ECHT helemaal op hun plek. De houteninrichting is namelijk ontworpen en gecreëerd door Jan Gunneweg, de Nederlandse designer van de houten fiets Bough Bike.

1480 foodbar

Ben je een echte New York Citygirl? Dan is 1480Foodbar absoluut een bezoekje waard. Het interieur heeft een industriële en robuuste uitstraling en is daarom perfect voor een date night met vriendlief. Ook door de menukaart is 1480Foodbar een échte hotspot, maar dat is nog niet alles: je drinkt hier namelijk ook de beste cocktails van Alkmaar en omstreken. En elke vrijdag- en zaterdagavond kun je genieten van je favo drankje onder het genot van livemuziek. #cocktailgoals

Rottiserie IJkgebouw

Rottiserie IJkgebouw bestaat nog niet eens een jaar en is nu al één van de hotste food en drinks plekken in Alkmaar. Deze hotspot is gelegen in een prachtig gebouw dat vroeger werd gezien als een’crackpand’, maar op enkele streetart details is hier niets meer van te zien. Inmiddels heeft het interieur een trendy en industriële vibe gekregen en wanneer het zonnetje schijnt is het heerlijk vertoeven op het terras.

De Kade

In de zomer is Stadsstrand De Kade zonder twijfel de place to be. Wanneer het zonnetje schijnt, reist heel Alkmaar en omstreken af naar deze hotspot, waar de sfeer écht altijd fantastisch is. Ook uniek is het ‘bring your own’ bbq-concept, wat inhoudt dat je zelf je eigen vlees op de barbecue mag komen bakken. En terwijl je geniet van de beach vibes, het heerlijke eten en de koude drankjes word je ook nog eens elke vrijdagavond en zondagmiddag getrakteerd op de mooiste akoestische deuntjes. Let’s go!

Hebben we je overgehaald om te gaan eten in Alkmaar en deze geweldige food hotspots te bezoeken? Wij vinden ze in ieder geval geweldig!