Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Vergeet muntthee: déze 5 theesoorten zijn heel gezond

Vergeet muntthee: déze 5 theesoorten zijn heel gezond

Vergeet muntthee: déze 5 theesoorten zijn heel gezond

Al zullen veel koffieliefhebbers het hier niet mee eens zijn, soms is niks lekkerder dan een kop thee. Deze vijf theesoorten zijn ook nog eens gezond.

1. Groene thee

Het zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen dat groene thee gezond is. Maar wist je ook dat het zelfs een van de meest gezonde theesoorten van allemaal is? Groene thee heeft namelijk ontstekingsremmende eigenschappen, wat helpt bij het doden van bacteriën en het tegengaan van virussen. De antioxidanten in groene thee helpen tegen stress en vermoeidheid.

2. Gemberthee

Een andere theesoort die ook gezond is, is gemberthee. Gemberthee schijnt heel goed te werken tegen verschillende kwaaltjes. Het zorgt ervoor dat je geest en lichaam beter tot rust komen. Ook kalmeert het onrustige spieren en gaat het op deze manier ook hoofd- en spierpijn tegen. Ook organen zoals de maag worden gekalmeerd, waardoor je minder snel misselijk wordt.

En als laatste voordeel van gemberthee: het versterkt je immuunsysteem. Je wordt dus minder snel grieperig of verkouden.

3. Witte thee

Wil je zo min mogelijk cafeïne binnenkrijgen? Ga dan eens voor witte thee. Het zit vol krachtige antioxidanten en bevat weinig cafeïne. De antioxidanten in deze theesoort beschermen je tegen ontstekingen en versterken je immuunsysteem. Ook is witte thee goed voor sterke botten!

4. Kamillethee

Kamillethee staat natuurlijk bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Deze theesoort is daarom ook ideaal om te drinken voordat je gaat slapen. Het zorgt ervoor dat je zenuwstelsel rustig wordt en je hierdoor helemaal relaxed in je bed kunt gaan liggen. Verder werkt deze theesoort ook goed tegen migraine  en menstruatiepijn. Er zitten namelijk bepaalde stofjes in kamillethee die werken als een soort spierverslappers.

Lees ook
Muizen in huis? Gebruik een theezakje

5. Zwarte thee

Ook deze theesoort kennen we allemaal wel, denk aan English Breakfast of Earl grey. Ook deze thee is heel gezond. Ze kunnen je namelijk helpen bij concentratieproblemen. Dit komt doordat er een beetje cafeïne in deze thee zit. Dit zorgt ervoor dat er meer bloed naar je hersenen stroomt en hierdoor ben je vaak sneller en langer gefocust. Net als met alles is het nooit goed om te veel van iets te nemen. Dat geldt ook voor zwarte thee, omdat er dus wel cafeïne in zit. Maar het is nog altijd beter dan een kopje koffie!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Fem-Fem | Beeld: GettyImages