Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > 10 celebs waarvan je niet wist dat ze ooit alcoholist waren

10 celebs waarvan je niet wist dat ze ooit alcoholist waren

10 celebs waarvan je niet wist dat ze ooit alcoholist waren

Celebs; het zijn nét mensen. En dus maken ze ook weleens een fout of raken ze verslaafd. Vaak genoeg worden deze misstappen breed uitgemeten in de media, maar zo nu en dan lukt het hun management om ze weg te moffelen. Soms met succes, want van deze 10 celebs wisten wij echt niet dat ze ooit alcoholist waren. Jij?

Daniel Radcliffe

Wereldberoemd worden op je 11e: dat het niet niks is bewijst Daniel Radcliffe. Naast dat hij niet meer normaal over straat kon, had hij ook last van een coördinatiestoornis waardoor hij zich slecht kon focussen. Dit alles zorgde in 2010 voor een retourtje afkickkliniek.

Ben Affleck

De acteur belandde in 2001 in rehab, net nadat hij Pearl Harbor had afgeleverd. Tijdens het opnemen van de megasuccesvolle film, ging Ben dus door een diep dal.

Kristin Davis

Het had niet veel gescheeld of de keurige Charlotte uit Sex and the City had haar 30e levensjaar niet gehaald vanwege haar alcoholverslaving. Sinds haar tienjaren worstelde Kristin hier al mee, mede doordat haar familie een alcoholprobleem had. Toen ze een keuze moest maken tussen de fles of haar carrière, koos ze verstandig voor dat laatste. Die keuze heeft ervoor gezorgd dat ze sinds haar 22e geen druppel meer heeft aangeraakt, hoewel ze de alcohol nog wel regelmatig mist.

Alec Baldwin

Toen de acteur op 27-jarige leeftijd Chardonnay uit een plastic beker dronk, terwijl hij aan het autorijden was, besefte hij dat het goed mis was.  Hij kwam terecht bij de AA en is sindsdien altijd nuchter gebleven.

Ewan McGregor

Van een gezellige drinker veranderde Ewan McGreger al snel in een maniak en ellendig persoon. Hij besloot voor zichzelf dat alcohol er niet voor mocht zorgen dat hij alles zou verliezen en stopte met drinken.

Robin Williams

Rond zijn 30e levensjaar nam zijn drank- en drugsverslaving al ernstige vormen aan, maar toen zijn goede vriend John Belushi overleed aan een overdosis, leek hij er alles aan te doen weer op het rechte pad te komen. Triest genoeg had hij keer op keer een terugval, met als dieptepunt zijn zelfmoord in augustus 2014.

Diana Ross

Eén van de rijkste en meest succesvolle celebs ooit kon ook de alcohol niet laten staan. Gelukkig sloeg de rehab, die zij in 2002 onderging, aan en is ze sindsdien nuchter.

David Hasselhof

Al meer dan tien jaar is David Hasselhof verslaafd aan alcohol. Zijn eerste keer in rehab was in 2002, maar de dag nadat hij werd ontslagen greep hij alweer naar de fles om direct terug te keren in de kliniek. De volgende vijf jaar was hij nuchter, maar weer bleek de liefde voor alcohol te groot. Zo belandde hij in 2007, 2009 én 2010 weer in de afkickkliniek. Tegenwoordig lijkt The Hoff op het rechte pad te zijn. 

Eminem

De alcoholverslaving van de rapper wordt eigenlijk een beetje ondergesneeuwd door zijn overmatige drugsgebruik. In 2005 overleed hij namelijk bijna aan een overdosis, in 2007 nam hij minstens dertig pillen per dag – die hij wegspoelde met alcohol. Zijn dochter Hailie lijkt voor het einde van zijn verslavingen en een nieuw begin van zijn carrière te hebben gezorgd.

Johnny Depp

Zou zijn alcoholprobleem ervoor gezorgd hebben dat hij de rol van dronken Jack Sparrow zo subliem kon spelen? Wie het weet mag het zeggen, maar dat zijn liefde voor alcohol zijn carrière niet in de weg heeft gezeten moge duidelijk zijn.

Beeld: Getty