moederdagreclames Beeld Getty Images
moederdagreclamesBeeld Getty Images

Wil je geen moederdagreclames zien? Zó zet je (tijdelijk) advertenties uit

Het is bijna Moederdag, wat betekent dat je op sociale media en andere platforms wordt overspoeld met moederdagreclames. Dat kan best wel kwetsend en vervelend zijn voor mensen die een moeder zijn verloren, ongewenst kinderloos zijn of andere nare vibes krijgen bij deze dag. Daarom leggen we je uit hoe je gemakkelijk zulke ongewenste reclames uit kunt zetten.

Uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Google bleek dat maar liefst 7 op de 10 Nederlanders online advertenties over zwangerschap of het ouderschap vervelend vinden om te zien. Dat kan zijn omdat iemand een dierbare is verloren, ongewenst kinderloos is of simpelweg omdat diegene geen interesse heeft in dergelijke onderwerpen.

Wil je dit soort advertenties niet meer zien? Volg dan de onderstaande stappen.

1. Papieren reclames

Wil je geen reclames in je brievenbus krijgen, dan kun je een nee-nee sticker op de brievenbus plakken. Dan krijg je geen folders over bijvoorbeeld Moederdag of Vaderdag in de bus.

2. Reclames uitzetten via Google

Reclames over bepaalde onderwerpen kun je uitzetten in het advertentiecentrum van Google. Zo doe je dat:

 1. Log in met je Google-account.
 2. Ga vervolgens naar Gegevens en Privacy en ga daarna naar Mijn advertentiecentrum.
 3. Ga dan naar het kopje Advertenties aanpassen en vervolgens het kopje Gevoelig.
 4. Je kunt hier advertenties over zwangerschap en ouderschap uitzetten, maar ook die voor diëten en afvallen, alcohol en kansspelen.
 5. Kom je er niet uit? Hier wordt het verder uitgelegd.

3. Advertenties op Facebook en Instagram uitzetten

Je kunt in een paar klikken specifieke advertenties uitzetten voor zowel Facebook als Instagram. Bij beide apps kun je de onderstaande stappen volgen.

 1. Ga naar je profielpagina of instellingen en klik op Privacycentrum.
 2. Vervolgens klik je op de advertenties-pagina.
 3. Klik vervolgens op advertentievoorkeuren controleren.
 4. Klik dan op de optie voor advertentieonderwerpen.
 5. Je kunt zelf thema's en onderwerpen selecteren waarover je minder wilt zien, zoals opvoeding, kansspelen, politiek et cetera.
 6. Ook kun je als je een specifieke reclame ziet op de drie puntjes klikken en op ‘advertentie verbergen’ klikken.

Side note: helaas is er geen optie om specifiek moederdagreclames uit te zetten. Maar met deze stappen kun je er wel voor zorgen dat veel advertenties over het ouderschap en opvoeding worden uitgeschakeld. Zo is de kans op pijnlijke, ongewenste reclames een stuk kleiner.

Bron: AD

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden