emoij Beeld Getty Images
emoijBeeld Getty Images

Niet alleen de aubergine en perzik: ook déze emoji's hebben blijkbaar een (bizarre) dubbele betekenis

Er zijn twee soorten appers: de één sluit geen enkel berichtje af zonder emoji, terwijl de ander er zelden eentje gebruikt. Hoe dan ook zou het zomaar kunnen dat je ze verkeerd gebruikt óf de plaatjes die je binnenkrijgt op een verkeerde manier interpreteert. Dat de aubergine en perzik een dubbele betekenis hebben, weten we inmiddels allemaal. Maar wist je dat er nog veel meer van zulke emoji's zijn?

Let's find it out!

Betekenis emoji

Als het aankomt op emoji's om je berichtje een beetje op te leuken, is de keuze reuze. Er komen er immers ook telkens weer meer bij, waardoor je soms bijna geen woorden meer nodig hebt om een appje te sturen. Toch kunnen emoji's soms voor flink wat verwarring zorgen. Waar sommige mensen bijvoorbeeld een knipogende smiley puur uit sarcasme gebruiken, zien anderen er het kwaad totaal niet van in.

Om verwarring te voorkomen heeft Emojipedia, ja inderdaad, een soort Wikipedia maar dan voor emoji’s, voor opheldering gezorgd met een soort emoji-woordenboek. Hierin wordt uitgelegd hoe de jeugd de symbolen gebruikt op TikTok, het sociale medium dat inmiddels razend populair is.

Zó 2022

Misschien wel de grootste openbaring: de welbekende lachende smiley die huilt van het lachen, deze 😂, blijkt níet meer van nu te zijn. "Deze emoji is voor boomers. Ofwel: iedereen ouder dan 35", staat te lezen op Emojipedia. Hetzelfde geldt voor de iets nieuwere variant op de emoji, die nóg harder lijkt te lachen, deze 🤣. Note to self: niet meer tof, dus. En dat terwijl-ie zo lang wél immens populair was.

Hoe dan wel?

Dan rest natuurlijk de vraag: hoe laat je dan weten dat je iets grappig vindt? Geloof het of niet, maar dat zou je doen door een doodshoofdje, deze 💀 te sturen. Hiermee laat je weten dat je "niet meer kan" en je "doodgelachen" hebt. Snappen jullie hem nog?

Van dubbelzinnige pannenkoeken tot onaardige clown

De website heeft daarnaast nog een aantal emoji’s uitgelicht die vaak voorbij komen op TikTok. Enne, ook daarvan is de betekenis vaak behoorlijk opmerkelijk te noemen.

We sommen er een aantal voor je op:

  • Dat de perzik, deze🍑, wordt gebruikt om billen aan te duiden, is natuurlijk niets nieuws. Maar wat ons wél heeft weten te verrassen, is dat er blijkbaar nóg een emoji is met dezelfde betekenis. Namelijk... de verjaardagstaart, deze 🍰. Even over nadenken als je op het punt staat om iemand te feliciteren, dus. Snap je hem? ‘het punt’.
  • Over billen gesproken: ook pannenkoeken, deze 🥞, hebben deze betekenis. Eén verschilletje: hiermee geef je een plat achterwerk aan.
  • Oorspronkelijk werd het huilende gezichtje, deze 😭, gebruikt om groot verdriet uit te drukken - niet meer dan logisch als je het ons vraagt -, maar tegenwoordig kun je 'm blijkbaar gebruiken voor álle uitbundige emoties. Jep, ook als je wilt aangeven dat je heel hard moet lachen.
  • Krijg je een clown, deze 🤡, van iemand toegestuurd? Dan betekent dat helaas niet dat je grappig uit de hoek komt. Deze zou volgens Emojipedia gebruikt worden om iemand te beschrijven als 'dom' en wordt dan ook veelal gebruikt onder video's waarin mensen zich idioot gedragen.
  • Een veelvoorkomende combi van emoji's is de volgende: 👁👄👁. Hiermee geef je aan dat je verbaasd bent of iets boeiend vindt. Verwar deze niet met de oogjes, deze 👀, die je in je emoji-lijst vindt; daarmee geef je flirterig gedrag aan.

Bron: HLN.be

Carolien TsaoGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden