vaginisme Beeld Getty Images
vaginismeBeeld Getty Images

Veerle (27) is eindelijk verlost van haar vaginisme: ‘Jarenlang was het onmogelijk om seks te hebben’

Veerle (27): “Jarenlang was het voor mij onmogelijk om seks te hebben. Een piemel, maar ook vingers en een tampon in mijn vagina brengen, deed zo veel pijn dat de tranen me in de ogen sprongen en mijn hele onderlichaam verkrampte.”

Jarenlang schaamte

“Ik had wel dates, maar als het aankwam op seks, hoopte ik dat ik hem met mijn mond kon bevredigen en dat het daarna voorbij was. Als de man in kwestie wilde overgaan tot penetratie schoot ik in paniek, wat niet meehielp om van het probleem af te komen. Een paar jaar geleden ging ik serieuzer daten met een man. Ik besprak de pijn en hoewel hij begrip had voor de situatie, voelde het toch als falen.

Steeds als we penetratie probeerden en het niet lukte, keerde ik hem gefrustreerd de rug toe. Hoewel hij begripvol en lief was, werd het een ding in onze relatie. Hij zei dat hij het niet miste, maar dat kon ik niet geloven. Na een halfjaar liep de relatie stuk. Niet alleen vanwege ons seksleven, maar het heeft zeker een rol gespeeld. Na jaren schaamte heb ik hulp ingeschakeld van een coach.”

Kim is eindelijk verlost van die vijf kilo

‘Het woord ‘zelfliefde’ kwam niet in mijn woordenboek voor’

Psychische oorzaak vaginisme

“Vele gesprekken volgden en het bleek dat mijn vaginisme een psychische oorzaak had. Het hielp toen ik hoorde hoeveel vrouwen er last van hebben en dat ik niet de enige ben. Op aanraden van mijn coach bestelde ik dildo’s, speciaal voor vaginisme. Zo kon ik mijn bekkenbodemspieren trainen en stap voor stap verder gaan terwijl ik mindsetoefeningen deed.

Het hielp: ik kon een steeds grotere dildo inbrengen. Na een halfjaar oefenen en praten, kan ik zeggen dat ik verlost ben van mijn vaginisme. Had ik dit maar veel eerder gedaan. Ik heb nog weleens pijn bij de seks, maar lang niet meer zoals vroeger. Hoewel seks ook lekker kan zijn zonder penetratie, ben ik toch wel erg blij dat ik tegenwoordig de keuze heb.”

Deze ‘Eindelijk verlost van’ staat in Flair 06-2023. Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Kimberly PalmaccioGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden