Shoppen Beeld Getty Images
ShoppenBeeld Getty Images

PREMIUM

Valerie (34) is eindelijk verlost van haar hangbuik: ‘In kledingwinkels word ik opeens wél geholpen door de medewerkers’

Wekelijks vertellen lezeressen in Flair over iets of iemand waarvan ze verlost zijn. Deze week vertelt Valerie hoe ze eindelijk afkwam van haar hangbuik.

“Ik ben altijd heel zwaar geweest. Ik heb twee kinderen en door mijn zwangerschappen kwam ik alleen nog maar meer aan. Tot het punt dat ik er klaar mee was, met mezelf aan de slag ging en 35 kilo afviel.”

Alsof ik zwanger ben

“Van een grijze muis ging ik naar iemand die zichzelf veel beter verzorgde: ik gebruikte opeens make-up, kleedde me mooi. Maar toch zag je aan mijn lijf weinig verschil. Het leek altijd alsof ik zwanger was, ik kreeg daar ook geregeld vragen over. Het ergste moment was toen we een nieuwe leidinggevende kregen op mijn werk. We hadden het over een bepaalde datum, waarop ik zei dat ik die dag niet op kantoor zou zijn. ‘O, ga je met zwangerschapsverlof, ofzo?’ vroeg ze. Ik was stomverbaasd. Maar ik moest ook lachen en zei: nee, die buik gaat eraf. Nu kan ze erom lachen, maar toen kon ze wel door de grond zakken.”

Ingreep via tv-programma

“De ingreep heb ik via een tv-programma laten doen. Ik gaf me spontaan op en was stomverbaasd toen ik werd uitgekozen. Het kostte zo’n zevenduizend euro, wat het programma betaalde, en uiteindelijk is er 1,3 kilo vel weggehaald. Dat lijkt misschien niet veel, maar als je foto’s ziet, sta je versteld. Bij mij was het geen vet, maar alleen maar huid.”

Kim is eindelijk verlost van haar neusspray verslaving
‘Het begon met een onschuldige verkoudheid’

Verlost van hangbuik

“Elke dag ben ik zielsgelukkig dat ik verlost ben van mijn hangbuik. Voor het eerst sinds jaren heb ik een taille. Ik heb geen smetplekken meer. Het hoogtepunt is dat ik weer in bikini durf. Als kind droeg ik al geen bikini’s omdat ik altijd te dik was. Corrigerend ondergoed heb ik de deur uit gedaan.”

Een boost

“Mijn relatie heeft het een boost gegeven. Mijn man vindt me nog aantrekkelijker dan daarvoor en we hebben betere seks. Ik voel meer, kom makkelijker klaar. Opeens krijg ik ook aandacht van andere mannen. In kledingwinkels word ik opeens wél geholpen door de medewerkers. Daar heb ik wel aan moeten wennen: waarom spreken ze me nu wel aan? Al denk ik dat het ook aan mezelf ligt. Ik straal nu uit dat ze me mogen benaderen, ben niet meer zo gesloten als eerst. Ik ben onwijs dankbaar dat mijn buik weg is en gelukkiger dan ooit tevoren.”

Deze ‘Eindelijk verlost van...’ komt uit Flair 50-2022.
Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Kimberly PalmaccioGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden