Schuld Beeld Getty Images
SchuldBeeld Getty Images

PREMIUM

Sandra (38): ‘Ik verkocht mijn café met verlies en bleef achter met een schuld van 100.000 euro’

Wekelijks vertellen lezeressen in Flair over iets of iemand waar ze verlost van zijn. Deze week vertelt Sandra over haar enorme schuldbedrag die zij moest aflossen na het verkopen van haar café.

“Ik was destijds pas 23 jaar. Ik heb er twaalf jaar over gedaan om die ton tot de laatste cent af te lossen. Al die jaren heb ik extreem op de kleintjes gelet.”

Elke euro gebruiken

“Ik bezuinigde op alles: kocht goedkope kleding, als ik echt iets nodig had, ging nooit uit eten en schrapte al mijn abonnementen. Ik moest nadenken over elke cent die ik uitgaf. Sneed alle fruit en groenten, ook uien en knoflook, en vroor dat in voor later. Ik maakte goedkope weekmenu’s, deed de verwarming alleen aan als het noodzakelijk was. Ik kon elke euro gebruiken voor de aflossing van die schuld.

Schuld afgelost

Toen ik de laatste overboeking deed van negenduizend euro, ik had een grote opdracht binnengesleept en wilde al het geld gebruiken voor mijn aflossing – was dat heel raar. Onwerkelijk. Moest ik nu opgelucht zijn? Was ik nu verlost van alle ellende? Ik belde de bank en daar reageerden ze zakelijk. Ze zouden een onderzoek starten en me op de hoogte brengen via een brief.

Phoenix (32) is eindelijk verlost van haar gigantische borsten

‘Ik voelde me een soort seksbom’

Schuldenvrij

Toen ik een bevestiging kreeg dat ik schuldenvrij was, kwam het besef. Pas toen kon ik blij zijn. Ik voelde me bevrijd. Ik was 35, eindelijk kon ik weer gaan leven. Er was ruimte in mijn hoofd ontstaan. Ik kon weer toekomstplannen maken en durfde op Funda te kijken en te dromen over een huis kopen.

Ultieme vrijheid

Ik heb meteen een Pathé-abonnement genomen, een unlimited, met 3D-films en korting op je eten en drinken. Ik nam ook een krantenabonnement en kocht weer bloemen en planten. Ik was vergeten hoe het voelt om je geld uit te geven aan ‘niet-essentiële’ dingen.

Een jaar na die laatste aflossing kocht ik mijn eigen huis! Om dit te vieren gingen we uit eten, met alles erop en eraan. Ik ben een toetjesmens en we hebben alle toetjes van de kaart besteld. Schuldenvrij zijn voelt als ultieme vrijheid.”

Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Kimberly PalmaccioGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden