Eindelijk verlost van mijn gigantische borsten Beeld Getty Images
Eindelijk verlost van mijn gigantische borstenBeeld Getty Images

PREMIUM

Phoenix (32) is eindelijk verlost van haar gigantische borsten: ‘Ik voelde me een soort seksbom’

Wekelijks vertellen lezeressen in Flair over iets of iemand waar ze verlost van zijn. Deze week vertelt Phoenix (32) dat ze eindelijk is verlost van haar G-cup.

“Ik had cup 85G. Ik vond mijn borsten niet mooi, ze hingen heel erg. Naakt voor de spiegel staan deed ik daarom nooit. Dagelijks had ik er last van: ik had veel pijn, vooral rug- en nekpijn, waardoor ik ook meer last kreeg van migraineaanvallen.”

Kledingcrisis

“Elke ochtend had ik kledingcrisis en was zoiets simpels als kleding aantrekken al gedoe. Wat kan wel, wat kan niet? Een decolleté was uit den boze, maar ik kon ook geen coltrui aan, want dan vielen mijn borsten nog meer op. Als ik een jurk aantrok, voelde ik me al snel ‘te sexy’. Om maar te zwijgen over bikini’s kopen.

Ik had een hekel aan beugelbeha’s. Sowieso aan alle beha’s, want die bandjes schuurden altijd zo hard in mijn schouders, dat ik er letterlijk rode schuurplekken van kreeg. Maar ik moest wel, want geen beha dragen was te pijnlijk en te opzichtig.”

Bestempeld als seksbom

“Ik werd ook moe van de opmerkingen die ik bijna dagelijks over mijn borsten kreeg. Vooral mannen konden het niet laten om er seksistische grappen over te maken. Tijdens gesprekken keken sommigen me niet eens aan. Soms zei ik er iets van, maar vaker niet, omdat ik niet voor ongemakkelijke situaties wilde zorgen. Op mijn werk voelde ik me minder serieus genomen door mijn borsten, ik voelde me bestempeld als een soort seksbom.”

Else (29) is eindelijk verlost van haar schoonmoeder

‘Ik was niet goed genoeg’

Ik mis mijn borsten nooit

Toch was ik bang voor een borstverkleining, bang dat ik de littekens lelijk zou vinden. Na een ernstig auto-ongeval waar ik een whiplash aan overhield, werd een borstoperatie noodzakelijk, omdat mijn borsten de whiplash alleen maar erger maakten. De dag voor de operatie heb ik er foto’s van gemaakt. Soms scrol ik nog even terug naar mijn oude ik. Ik mis mijn borsten nooit, ben heel blij met het eindresultaat.

Ik heb nu een E-cup en draag alleen maar sportbeha’s. Het voordeel is dat ik geen pijn meer heb. Kleding staat me beter. Ook kan ik weer sporten. Ik doe aan boogschieten en vroeger zaten mijn borsten in de weg, nu niet meer. Ook fietsen en wandelen gaat beter dan voorheen. Ik had dit veel eerder moeten doen.”

Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden