afvallen Beeld Getty Images
afvallenBeeld Getty Images

Kim is eindelijk verlost van die vijf kilo: ‘Het woord ‘zelfliefde’ kwam niet in mijn woordenboek voor’

Kim (27): “Drie jaar geleden kreeg ik een relatie. En zoals dat (bijna) altijd met een beginnende relatie gaat: je komt kilo’s aan. Ik in totaal acht kilo.

In het begin vond ik dat geen ramp. Tot ik me niet meer fijn voelde in mijn lijf; ik was niet fit, ongezond en ongelukkig. Er moest vijf kilo vanaf, besloot ik. Maar omdat ik geen idee had hoe ik moest afvallen, viel ik een kilo af en kwam weer twee kilo aan.

Ik ging op een strikt dieet, sportte fanatiek, maar had tegelijkertijd last van vreetaanvallen. Ik begon mezelf lelijk te vinden, zag alleen maar de zwemband bij mijn buik, mijn dikke bovenarmen en benen. Het woord ‘zelfliefde’ kwam niet in mijn woordenboek voor. Het roer moest om.

Dus besloot ik anders over mezelf te praten. Elke ochtend keek ik in de spiegel, bewust, halfnaakt, en zei ik iets positiefs tegen mezelf. Dat ik een mooie taille heb, goede borsten. Ik stopte met drie keer in de week sporten en startte met yoga en elke dag een rondje wandelen.

Maartje (31) is eindelijk verlost van haar lelijke gebit

‘Een man pijpen krijgt een andere dimensie met een beugel’

Drie keer per week mezelf het leplazarus zweten, kon niet echt zelfliefde zijn. In elk geval niet voor mij. Ik mocht weer alles van mezelf eten, maar met mate. Deze mindset zorgde ervoor dat ik geen vreetbuien meer kreeg. Ik at bewust mijn bord leeg – of niet, als ik voelde dat ik genoeg gegeten had.

Deze lifestyle kon ik goed volhouden. En na een halfjaar ben ik eindelijk verlost van mijn vijf kilo. Maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat ik weer zelfliefde heb. Ik geniet meer van mijn lijf, van eten, van sporten, zonder dat het allemaal zo’n strijd is. Ik kijk met trots in de spiegel en voel me fit, gezond en gelukkig. En dat is waar het om draait.”

Deze ‘Eindelijk verlost van’ staat in Flair 05-2023. Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Kimberly PalmaccioGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden