Achterbakse zus Beeld GettyImages
Achterbakse zusBeeld GettyImages

Gert (42) is eindelijk verlost van zijn achterbakse zus: ‘Ik kon haar arrogantie en leugens niet uitstaan’

Gert (42): “Ik heb nooit een heel goede relatie gehad met mijn zus. We komen dan wel uit hetzelfde gezin, maar als persoon zijn we twee totaal verschillende wezens. In alles. Waar zij rechtsaf gaat, ga ik linksaf.”

“Er ontstond frictie toen onze moeder overleed, drie jaar geleden. Tijdens de begrafenis pochte ze over de zogenaamd goede band die ze met onze moeder had gehad. Dat haar kinderen wekelijks bij oma over de vloer kwamen en wat voor geweldige rol onze moeder in het leven van haar kinderen had gespeeld.

Naar mijn weten viel dat allemaal wel mee. Ik kon haar arrogantie en leugens niet uitstaan op de begrafenis en ik voelde niet de behoefte om haar na de begrafenis nog te spreken – en we spraken elkaar al niet veel. Maar het moest. Want er moesten dingen geregeld worden na de dood van onze moeder.”

De druppel...

“De druppel die de emmer deed overlopen was toen we het over de erfenis kregen. Ze wist, zo bleek, de pincode van mijn moeders bankpas al. Ze ging ook erg voortvarend te werk als het ging om wat ze wilde erven: onder andere het servies, een paar heel dure sieraden, de gordijnen die voor ons allemaal veel emotionele waarde hebben en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb het vermoeden dat ze toen ook al wat geld van de bank heeft gehaald, buiten mijn weten om. Dat weet ik niet zeker, maar het feit dat ik haar niet vertrouw en hiervan verdenk, vind ik al vreselijk genoeg.

Het maakte me woest dat ze zo op die erfenis zat te hameren. Het voelde niet goed. Ik was aan het rouwen: is geld niet het laatste waaraan je denkt als een ouder net is overleden? Toen ik hoorde dat ze ook van onze stiefmoeder – die nota bene nog fit en springlevend was – de erfenis had doorgenomen en had aangegeven dat ze haar testament eens met z’n allen wilde bespreken, werd ik pislink. Hoe durfde ze! Ik vind het niet alleen respectloos tegenover onze (stief)ouders, haar karakter staat me gewoon totaal niet aan.”

Evelien is eindelijk verlost van een toxic werksfeer

‘Iedereen wilde een wit voetje halen bij de baas’

Té verschillend

“Natuurlijk houd ik van haar. Omdat ze mijn zus is. En ergens wil ik de banden tussen ons aanhalen, vooral voor onze stiefmoeder die momenteel ziek is, maar eigenlijk wil ik niks meer met haar te maken hebben. We zijn zó verschillend, er is zó veel gebeurd, dat ik haar moeilijk kan vergeven of leuk kan vinden. Ze mag de erfenis hebben. Die sieraden, het geld, alles. Ik had liever een goede band gehad met mijn zus.

Laatst hebben we een gesprek gehad en heb ik alles op tafel gegooid. Hoe ik over de situatie denk en dat ik liever geen contact meer met haar heb, alleen als het echt nodig is. Ze vond het wel best, geloof ik. Het is prima zo. Ik ben blij dat ik verlost ben van deze negatieve energie.”

Deze ‘Eindelijk verlost van’ staat in Flair 07-2023. Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Kimberly PalmaccioGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden