Fronsrimpel Beeld GettyImages
FronsrimpelBeeld GettyImages

Elise (38) is eindelijk verlost van haar fronsrimpels: ‘Ik heb het slechts een paar mensen verteld, omdat ik me er wel een beetje voor schaam’

Elise (38): “Eigenlijk wilde ik tot de groep vrouwen behoren die met trots kan zeggen dat ze geen botox gebruikt. Noem me van de oude stempel, maar ik had er altijd iets op tegen.

Al die gezichten die op elkaar beginnen te lijken, al die rimpelloze voorhoofden, ik vond het lange tijd maar niks. Een beetje eng zelfs. Tot een goede vriendin vertelde dat ze een afspraak had gemaakt om haar fronsrimpel te laten wegspuiten. Ik verslikte me nog net niet in mijn thee. ‘

Jij ook al!?’ riep ik. We zijn vriendinnen sinds de kleuterklas en komen allebei uit een simpel boerendorp in Brabant. We verhuisden in onze studententijd naar Amsterdam, waar het gebruik van botox de afgelopen jaren steeds normaler is geworden.

Verraad

Mijn vriendin en ik grapten er vaak over. Op Instagram-foto’s zoomden we soms in en deden we een spelletje: wel of geen botox? ‘Botoxpopjes’ noemden we ze. Dat zelfs mijn vriendin nu overstag was, voelde een beetje als verraad.

Gek genoeg merkte ik ook meteen een bepaald soort jaloezie. Ik had precies dezelfde fronsrimpel als zij. Elke ochtend als ik voor de spiegel stond, was die rimpel het eerste waar mijn blik op viel. Ik begon te twijfelen. Googelde before and after-foto’s van beroemdheden en zocht op ‘natural botox look’.

Danie (32) is eindelijk verlost van haar eetstoornis

‘Ik had extreme honger, maar durfde niet te eten’

Bye fronsrimpel

Toen ze de afspraak eenmaal achter de rug had en ik het eindresultaat zag, was ik om. Diezelfde week maakte ik een afspraak. Ik heb het slechts een paar mensen verteld, omdat ik me er wel een beetje voor schaam. Voor een behandeling legde ik ruim tweehonderd euro neer, maar mijn fronsrimpel is weg.

Hoewel ik nooit gedacht had botox te gebruiken en ik niet meer boos kan kijken, vind ik dat het toch waard.”

RedactieGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden