buren Beeld Getty Images
burenBeeld Getty Images

Dylan (44) is eindelijk verlost van zijn doorgedraaide buurvrouw: ‘Ik voelde me altijd bespioneerd’

Dylan (44): “In het begin leek ze nog aardig. Onze kinderen konden het goed met elkaar vinden, een logisch gevolg was dat we regelmatig bij elkaar over de vloer kwamen. De eerste keer dat ik met stomheid was geslagen, was toen ik zag dat ze op mijn telefoon keek.”

Gekke dingen

“Ik had ’m ontgrendeld op tafel laten liggen en zag haar scrollen. Ik dacht nog dat ze zich had vergist, zei dat het mijn telefoon was en niet de hare, maar haar gezicht verraadde dat ze was betrapt. Achteraf zijn er nog veel meer gekke dingen gebeurd. Ik voelde me altijd bespioneerd; ze wist precies wanneer we thuis waren.

Als ik met een andere buur op straat praatte, zag ik haar raam langzaam opengaan, waarschijnlijk om ons af te luisteren. Ze begon ook steeds meer op mijn vrouw te lijken qua kleding. Toen ik alle buren had uitgenodigd voor mijn verjaardag, stond ze voor de deur: of ik de anderen alsjeblieft niet wilde uitnodigen omdat wij beste vrienden waren en ze niet wilde dat daar iemand tussenkwam.”

Keja (28) is eindelijk verlost van haar GHB-verslaving

‘Niemand keek ervan op als iemand knock-out lag’

Totaal geschifte buurvrouw

“Het moment waarop het echt escaleerde, was toen ik hoorde ik dat ze roddels over mijn gezin verspreidde in de straat. Zoals dat mijn oudste zoon vaker in aanraking was geweest met bureau Halt. Ik was in shock en confronteerde haar ermee. Ze ontkende alles, maar ik wist wel beter: deze vrouw was totaal geschift. Via haar man heb ik gezegd dat ik geen contact meer wilde.

Dat vond ze onbegrijpelijk, dus vanaf toen hadden we ruzie. We negeerden elkaar, ook op straat of tijdens buurtfeesten, hoe ongemakkelijk dat ook voor anderen was. Ze probeerde maandenlang andere buren aan haar kant te krijgen – onder meer door slecht over ons te praten – maar ook met hen kreeg ze ruzie. Een half jaar later verhuisden ze. Goddank.”

Deze ‘Eindelijk verlost van’ staat in Flair 10-2023. Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Kimberly PalmaccioGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden