Tattoo  Beeld GettyImages
TattooBeeld GettyImages

Britt (28) is eindelijk verlost van haar tattoo: ‘Tijdens het zetten kreeg ik al een voorgevoel: had deze man wel een vaste hand?’

Britt (28): “Vijf jaar geleden liet ik een tattoo op mijn kuit zetten. Ik was voor een stage in Curaçao. Iedereen was lekker bruin, liep de hele dag rond in bikini en zwembroek en de meesten hadden een tatoeage. Op dat moment had ik er nog geen, dus ik dacht: fuck it, ik doe het gewoon, ik neem een tattoo.

Totaal ondoordacht liep ik een goedkope shop in en liet ik er een zetten met de initialen van mijn ouders en mijn broertjes. Tijdens het zetten kreeg ik al een voorgevoel: had deze man wel een vaste hand? Hij kletste druk met zijn collega’s terwijl het ding op mijn kuit werd vereeuwigd. Het zweet stond op m’n bovenlip van spanning, werd dit wel mooi? Waar was ik aan begonnen? Toen hij eenmaal klaar was, zag ik het meteen: ik vond het helemaal niks.

De lelijke tattoo

De tattoo was groot, lelijk gezet en het grove ontwerp paste eigenlijk helemaal niet bij me. Ik had meteen spijt. En het erge was: ik had mijn broers in Nederland ervan overtuigd om precies dezelfde tattoo te laten zetten. Ze vonden het een lief idee, dus in diezelfde week stond de tattoo op hun arm. Eenmaal terug in Nederland durfde ik niet op te biechten dat ik spijt had, dus kocht ik speciale foundation bij de schminkwinkel om ‘m te maskeren.

Lizzy (33) is eindelijk verlost van de alcohol:

‘Feesten zonder drank vond ik niets aan, net als op date gaan’

Maandenlang heb ik met pleisters op mijn kuit rondgelopen zodat niemand ‘m zou zien als ik met blote benen liep. Totdat ik daar doodongelukkig van werd. Ik biechtte het op en plande meteen een laserbehandeling in. Dat was een pijnlijke en dure grap: voor vijftig euro liet in de tattoo zetten en voor 1200 euro liet ik ‘m met acht behandelingen verwijderen. Als je goed kijkt, zie je dat er ooit iets heeft gezeten, maar hij is eindelijk weg. Hoewel ik me een beetje schuldig voel tegenover mijn broers – die hebben ‘m nog – ben ik vooral blij dat ie weg is.”

Deze ‘Eindelijk verlost van’ staat in Flair 20-2023. Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Redactie FlairGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden