vrouw bed Beeld Getty Images
vrouw bedBeeld Getty Images

Anneloes (33) is eindelijk verlost van zeven jaar ziekbed: ‘Ik raakte veel vrienden kwijt’

Anneloes (33): “Op mijn 24ste sprong mijn blindedarm in mijn buik. Levensgevaarlijk, hoorde ik achteraf. Mijn vader reed me naar de spoedeisende hulp, waar ik meteen werd opgenomen. De artsen vermoedden een blindedarmontsteking, het was wel nog even de vraag of en zo ja, wanneer ze gingen opereren.”

Blindedarm geperforeerd

“Een arts vroeg hoeveel pijn ik had, op een schaal van nul tot tien. Omdat ik me niet wilde aanstellen, zei ik, veel te bescheiden: zeven. Ik had veel hoger moeten antwoorden, ik kon amper rechtop lopen van de pijn. De operatie werd de volgende dag ingepland; mijn blindedarm moest eruit. Maar dat was te laat, mijn blindedarm is die nacht geperforeerd.

Alsof het nog niet erger kon, kreeg ik hierdoor een buikvliesontsteking. De pijn was onverdraaglijk en ik was helemaal uitgedroogd. Mijn leven hing aan een zijden draadje. Gelukkig knapte ik na twee dagen op, al hielden de klachten aan. Ik kon nauwelijks eten en viel veel af, op mijn lichtst woog ik nog maar 48 kilo. Ik had geen energie en bleef pijn houden.”

Gert (42) is eindelijk verlost van zijn achterbakse zus

‘Ik kon haar arrogantie en leugens niet uitstaan’

Zeven jaar ziekbed

“Opstaan deed ik alleen om naar de wc te gaan en te douchen. De arts schreef sondevoeding en extra medicijnen voor. Hij hield me nauwlettend in de gaten en kwam wekelijks langs. Ik kwam weer aan, was ‘stabiel’, maar werken, daten of met vrienden afspreken kon ik niet. Het voelde alsof de leukste tijd van mijn leven aan me voorbijging.

Ik voelde me ook ongehoord, had het idee dat mensen me niet geloofden en raakte veel vrienden kwijt. Na veel fysiotherapie ben ik er na zeven jaar bovenop gekomen. Ik heb nog steeds vage kwalen, soms pijn, eten blijft lastig, maar ik heb weer voldoende energie om te werken. Onverklaarbare pijn en klachten hebben is vreselijk, ik gun het niemand. Ik kijk met veel verdriet terug op die tijd, maar geniet nu ook extra van het leven.”

Deze ‘Eindelijk verlost van’ staat in Flair 08-2023. Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Kimberly PalmaccioGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden