Kantoor  Beeld GettyImages
KantoorBeeld GettyImages

Anne (32) is eindelijk verlost van die collega: ‘Op het station verstopte ik me achter een paal, om niet naast haar in de trein te hoeven zitten’

Anne (32): “We kregen een nieuwe collega voor een interim-klus. In het begin had ik nog niet zo’n oordeel, ik dacht: prima meid. We kwamen allebei uit Tiel. Ik kende haar verder niet, maar vond het fijn dat ze ons team kwam versterken.

De vervelende collega

Op haar eerste werkdag hadden we aan het einde van de dag een gezamenlijke kantoorborrel. Daar is het denk ik misgegaan. Ze drong zich heel erg bij me op, misschien omdat ze aanspraak zocht en ik ook uit Tiel kwam. Ik heb de hele avond een luisterend oor gehad en ben veel te lief geweest. Ze kletste me de oren van de kop. Maar echt ratelen, zeg maar. Hele levensverhalen heb ik aangehoord. Ze had het zelfs over haar ex en zijn nieuwe vriendin. Ze pakte meteen haar telefoon erbij om de vrouw op Instagram te laten zien, alsof ik hier ook maar een greintje geïnteresseerd in was. Ze heeft mij geen enkele vraag gesteld.

Vanaf toen dacht ze dat we vrienden waren. Diezelfde avond kreeg ik een bericht: dat ze het zo leuk vond met me. Ze nodigde me die week daarop uit voor een etentje bij haar thuis. Ik eet nog liever m’n schoen op, was het eerste wat in me op kwam.

Die vraag kon ik op WhatsApp nog wel tactisch ontwijken, maar op het werk niet. Ze bleef er maar over doorgaan. En ik maar smoezen bedenken. Elke dag kwam ze wel even aan m’n bureau staan. Als ik koffie ging halen, sprong ze op en liep ze me achterna. Als ik een nieuwe trui aanhad, had ze een week later dezelfde trui.

Lizzy (33) is eindelijk verlost van de alcohol:

‘Feesten zonder drank vond ik niets aan, net als op date gaan’

O ja, en ze was zwanger. Wat natuurlijk hartstikke leuk is, maar niet als ze van die cravings heeft en standaard drie pakken koek als ‘toetje na de lunch’ eet. Met geluid. Ik werd er misselijk van. Toen ik me op Utrecht Centraal achter een paal verstopte omdat ik haar zag staan en niet een uur naast haar in de trein wilde zitten, voelde ik me erg onvolwassen, maar ik kon niet anders. Op haar laatste dag hadden we een kantoorborrel. Daarna heb ik haar, gelukkig, nooit meer gezien.”

Deze ‘Eindelijk verlost van’ staat in Flair 19-2023. Ook delen waar jij blij mee bent om eindelijk van verlost te zijn? Mail dan naar redactie@flair.nl.

Redactie FlairGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden