Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Yes, kabinet versoepelt coronamaatregelen: geen mondkapje meer in ov en thuiswerkadvies vervalt

Yes, kabinet versoepelt coronamaatregelen: geen mondkapje meer in ov en thuiswerkadvies vervalt

Yes, kabinet versoepelt coronamaatregelen: geen mondkapje meer in ov en thuiswerkadvies vervalt

Het kabinet versoepelt de coronamaatregelen. Vanaf woensdag 23 maart zullen alle regels grotendeels vervallen. Dat laat minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers op dinsdag weten. De mondkapjesplicht in het ov verdwijnt, het thuiswerkadvies vervalt en het 1G-beleid voor evenement wordt afgeschaft.

Basisregels

We zullen alleen nog maar te maken hebben met de basisregels: handen wassen en niezen in je elleboog. Ook geldt de isolatieplicht voor positief geteste mensen nog.

Het kabinet gaat een stapje verder dan het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde. Het OMT had nog graag de mondkapjesplicht in het ov gezien. Ook raadde het OMT aan om het thuiswerkadvies te behouden.

Lees ook
Ontspring jij steeds de coronadans? Dat kan te maken hebben met je T-cellen

Besmettingen

Er zijn nog besmettingen, maar volgens Kuipers zijn de cijfers stabiel. Het aantal ic-opnames blijft zoals voorspeld. De meeste mensen die ziek worden, zijn boven de vijftig jaar. Vanwege de stabiele cijfers vindt Kuipers de versoepelingen verantwoord om door te voeren. Hij benoemt dat de vaccinaties en boosters nog steeds voldoende bescherming bieden.

Ook benadrukt Kuipers dat hij niet kan garanderen dat er nooit meer maatregelen komen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Bruno Press