Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Het kan ons niet snel genoeg gaan: kabinet overweegt volgende versoepelingen te vervroegen

Het kan ons niet snel genoeg gaan: kabinet overweegt volgende versoepelingen te vervroegen

Het kan ons niet snel genoeg gaan: kabinet overweegt volgende versoepelingen te vervroegen

We kunnen inmiddels al weer iets meer dat een paar weken geleden, zoals sporten, naar de dierentuin en winkelen zonder afspraak. Desalniettemin kunnen we niet wachten tot daar meer aan toe wordt gevoegd en dat lijkt nu sneller te gebeuren dan gepland. Het demissionaire kabinet overweegt de volgende stap van de versoepeling van de coronamaatregelen in juni namelijk iets te versnellen.

Eerder open dan gepland

De volgende verruiming zou dan ingaan op 5 juni in plaats van 9 juni. Het zou betekenen dat restaurants en culturele instellingen een paar dagen eerder open mogen dan gepland. Horeca mag weer open voor uit eten gaan en de mogelijkheden voor binnen sporten worden uitgebreid. Ook zouden huishoudens meer mensen thuis mogen ontvangen, namelijk vier. Of de versnelling er komt, hangt af van verdere positieve cijfers over onder meer besmettingen en ziekenhuisopnames.

Stap 3 doorvoeren

De besmettingscijfers dalen al enige tijd. Ook worden er minder coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. In combinatie met het feit dat steeds meer mensen gevaccineerd worden levert dat een steeds positiever beeld op. Het kabinet neemt rond 31 mei een besluit of stap drie van het openingsplan eerder kan ingaan.

Middelbare scholen volledig open

Naast de verdere aanpak van de coronacrisis richting de zomer, met aandacht voor zowel het afschalen van de maatregelen als de crisisstructuur, sprak het kabinet ook met deskundigen over de volledige opening van het voortgezet onderwijs. Er is besloten dat middelbare scholen op 31 mei weer volledig open gaan.

Lees ook
Vakantiegangers, opgelet: ‘Eén prik straks genoeg voor corona-reispas EU’

Dagje uit weer mogelijk

Twee weken geleden kondigde het kabinet een tweede ronde van versoepelingen aan. Afgelopen maandag bleek dat de coronacijfers zich voldoende hadden verbeterd zodat twee dagen later de verruiming kon doorgaan. Dat betekende onder meer dat terrassen langer open mogen en dierentuinen en het pretparken weer bezoekers mogen ontvangen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Het oorspronkelijke openingsplan:

Bron: ANP | Beeld: Getty