Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Kabinet geeft groen licht voor vervroegde versoepelingen vanaf 5 juni: dít kunnen we verwachten

Kabinet geeft groen licht voor vervroegde versoepelingen vanaf 5 juni: dít kunnen we verwachten

Kabinet geeft groen licht voor vervroegde versoepelingen vanaf 5 juni: dít kunnen we verwachten

De vlag kan uit, want er komen – eerder dan in eerste instantie gepland – weer versoepelingen aan! Het kabinet zet op 5 juni de volgende stap in het versoepelen van de coronamaatregelen.

Persconferentie 28 mei

Welke maatregelen afgeschaald worden, besluit het kabinet vrijdag zegt demissionair coronaminister Hugo de Jonge. Vrijdagavond geeft het kabinet daar dan verdere toelichting over, vermoedelijk op een persconferentie. Wij verwachten één en al goed nieuws (#positiefdenken), simpelweg omdat het echt not done zou zijn als Den Haag ons met een dikke domper het weekend in stuurt. Lezen jullie mee, Rutte en De Jonge?

Weer bínnen dineren en een biosje pakken

Wat ons exact te wachten staat op 5 juni is dus nog even afwachten, maar naar verluidt mogen restaurants en café’s vanaf volgende week zaterdag ein-de-lijk hun deuren weer openen en binnen gasten ontvangen, waarschijnlijk met maximaal dertig tegelijk. Die dertig gasten moeten dan wel gereserveerd hebben en een vaste plek in de horecagelegenheid krijgen. Ook musea, theaters, bioscopen en andere ‘doorstroomlocaties’ zijn vanaf die zaterdag weer te bezoeken, op voorwaarde dat mensen een tijdslot afspreken. Vanaf 5 juni ma je thuis ook weer iets meer mensen ontvangen: vier in plaats van twee. Verder komen er ook opnieuw meer mogelijkheden om te sporten.

Lees ook
Een vierde golf?! OMT sluit ondanks vaccinaties nieuwe coronagolf komende winter niet uit

‘Alle seinen staan op groen’

Eerder stond 9 juni op de planning voor de volgende fase van het zogeheten openingsplan. Volgens De Jonge kan de stap al eerder worden gezet, omdat alle coronacijfers de goede kant op gaan. “Alle seinen staan op groen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Het originele openingsplan van het kabinet toont verdere versoepelingen op 9 juni, stap 3. Omdat die nu vervroegd worden ingevoerd, is het waarschijnlijk dat ook stap 4 van het plan eerder gezet kan worden dan vanaf de beoogde 30 juni.

Bron: ANP | Beeld: Getty