Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Eens of oneens? ‘Je moet niet klagen als er een tweede golf komt en je zelf op vakantie bent geweest’

Eens of oneens? ‘Je moet niet klagen als er een tweede golf komt en je zelf op vakantie bent geweest’

Eens of oneens? ‘Je moet niet klagen als er een tweede golf komt en je zelf op vakantie bent geweest’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Je moet niet klagen als er straks een tweede golf komt en je zelf op vakantie bent geweest’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Kinderen tot 16 jaar zouden op de fiets verplicht een helm moeten dragen’

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Gerda: Ik snap niet dat er überhaupt nu mensen zijn die per se op vakantie moeten? Blijf gewoon thuis of kijk wat je in Nederland voor moois kan doen, maar houd je aan de regels. In Spanje en Portugal zijn alweer lockdowns en daar zitten al een paar Nederlanders vast, en die nemen het natuurlijk weer mee naar huis. Wat krijg je hier straks dan? Ja, een tweede golf. Grenzen moeten gewoon een jaartje dicht.

Helma: In Nederland zit blijkbaar alles vol, dus denk dat je beter naar het buitenland kan gaan. Daar is het waarschijnlijk een stuk rustiger.

Wendy: Want je kunt het alleen daar oplopen? Ik denk dat je net zoveel kans hebt in Nederland als ergens in Europa. Houd je aan de regels en houd een beetje afstand, zoek geen al te toeristische dingen op en blijf wat dichter bij je verblijfplaats. Dan moet het goed komen. Als het in Nederland heel heet wordt, gaan we ook massaal naar het strand, dus zelfde effect denk ik dan. Maar goed, iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, houd je alleen wel aan de regels.

Erieka: Ik vind dat als je zelf het risico neemt door op vakantie te gaan naar het buitenland, dat je niet moet klagen als er een lockdown komt en alles daar dichtzit, waardoor je dan niet weg kunt. Je nam immers zelf het risico.

Suzanne: Ik denk dat het momenteel op de toeristische plekken in Nederland drukker is dan in het buitenland. In Zeeland kun je over de hoofden lopen. En het virus kun je overal oplopen. Alles valt of staat met gezond verstand gebruiken. Wij gaan naar Frankrijk waar wij in een stacaravan verblijven met eigen sanitair e.d. Ik zie er geen probleem in. En dan zie ik reacties als ‘houd je aan de regels’. Er is geen regel die zegt ‘je mag niet op vakantie buiten Nederland’. Het is nog altijd ieders eigen keuze.

Jacotine: Iedereen moet het beetje voor zich weten… Alleen als je door een uitbraak niet naar huis kan komen of wat dan ook, dan niet klagen en zelf je kosten betalen!! Dat niet de mensen die thuis blijven daarvoor op moeten gaan draven.

Quincy: De eerste golf heeft me twee gezinsleden gekost. Ik ga wel op vakantie naar het buitenland en als die tweede golf komt, komt-ie… kunnen we niks aan veranderen helaas. Ja, ik heb diep respect voor de zorg, Ja, ik houd mezelf wel aan de regels en ben me bewust van het feit dat niet iedereen dat doet. Maar laat iedereen doen wat hij/zij wil.

Marloes: Helemaal mee eens! Ik begrijp niet dat men niet een jaar kan overslaan om op vakantie te gaan, en dan bedoel ik op vakantie naar het buitenland.

Britt: Ik ga dan nog niet zelf op vakantie, Maar ik vind wel dat mensen die naar het buitenland gaan, niet goed bezig zijn. Dadelijk komt er nog een golf en dan kom je misschien wel vast te zitten in dat land. Daarbij zit alles in Nederland vol, omdat mensen nou eenmaal op vakantie willen, maar nu het buitenland niet in gaan. Daarbij is er nog genoeg tijd om op vakantie te gaan naar het buitenland als alles voorbij is.

Marjan: Als iedereen nou eens een klein beetje gaat nadenken en z’n gezonde verstand gaat gebruiken bij de keuze wat wel en niet kan, dan komen we een heel eind met elkaar. En gaat die tweede golf, die heus wel komt, meevallen. Het ligt er maar helemaal aan waar je heengaat en hoe je gaat.

Janneke: Oneens! Waar je ook op vakantie gaat, je behoort volgens de regels te gedragen. Je loopt in elk ‘geel’ land evenveel risico. Ik zit liever in alle rust in het buitenland, dan met heel Nederland op één camping.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock