Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Eens of oneens? ‘Dat een vriendschap door corona is verwaterd, is (helaas) niet vreemd’

Eens of oneens? ‘Dat een vriendschap door corona is verwaterd, is (helaas) niet vreemd’

Eens of oneens? ‘Dat een vriendschap door corona is verwaterd, is (helaas) niet vreemd’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Dat een vriendschap door corona is verwaterd, is (helaas) helemaal niet vreemd’.

Vriendschap verwaterd door corona

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Leonie: Een echte vriendschap kan er wel tegen als je elkaar onverhoopt een tijdje niet kunt zien. Als je vriendschap het coronatijdperk niet overleeft, is het geen (h)echte vriendschap. Bijkomend voordeel… dan weet je dat ook meteen en hoef je er ook geen energie meer in te steken.

Nanc: Mijn vrienden blijven mijn vrienden door dik en dun, MAAR ik merk wel de verdeeldheid door corona, doordat iedereen zijn eigen manier heeft hoe je ermee omgaat. Dat zorgt soms wel voor lastige situaties…

Claudia: Deels wel en deels juist niet. Filtert zichzelf uit, denk ik.

Veerle: Eén vriendschap die verwaterd is in deze tijd… is nooit een vriendschap geweest. Ik loop geen mensen meer achterna, ze hebben ook mijn nummer en adres. Ik ken mijn echte vriendinnen, ook in deze tijd horen we elkaar dagelijks even.

Sandra: Wat een onzin. Zie mijn vriendinnen juist meer, maar we doen nu andere dingen. Elke week even lopen of thuis leuke dingen doen, zoals bloemschikken. En toch ook wel gezellig even een kopje koffie.

Centine: Vriendschap verwatert pas als je er geen moeite meer voor doet, corona of geen corona.

Kirsten: Ik heb juist gemerkt dat bepaalde vriendschappen alleen maar hechter werden. In tijden van onrust leer je je echte vrienden kennen!

Marijke: Nou, niet alleen door corona hoor. Gelukkig kan ik heel goed alleen zijn en heb ik meer dan genoeg aan mijn werk, opleiding en uiteraard mijn eigen gezin. De contacten die ik heb, zijn prima en de “vrienden” zijn meer kennissen geworden. Maar er zijn andere, hechtere contacten voor terug gekomen en dat waardeer ik veel meer dan vriendschappen die toch niet zo diep zijn dan gedacht. Ach ja, that’s life.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Elke dag starten met een ontbijt is geen must. Geen trek is toch geen trek?’

Giana Rosa: Ik heb gemerkt dat mijn vrienden niet mijn vrienden zijn in deze periode. Ik heb alleen kennissen. Ik reken en bouw alleen op mezelf. Ben het klaar om achter iedereen aan te hobbelen en niks terug te krijgen.

Nicole: Ach, slap excuus! Voor een vriendschap hoef je elkaar niet altijd te zien. Je kunt ook op andere manieren contact hebben. Echter is dit wel een makkelijk excuus voor velen. Zo leer je wel wie je echte vrienden zijn en ja, die kun je op één hand tellen… Blij met mijn vrienden!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)