Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Eens of oneens? ‘Dat mensen de 1,5-meterregel alweer volledig negeren, is onbegrijpelijk’

Eens of oneens? ‘Dat mensen de 1,5-meterregel alweer volledig negeren, is onbegrijpelijk’

Eens of oneens? ‘Dat mensen de 1,5-meterregel alweer volledig negeren, is onbegrijpelijk’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Dat mensen de 1,5-meterregel alweer volledig aan hun laars lappen, is onbegrijpelijk’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Een mooie kinderkamer creëer je alleen door je kind niet te laten bepalen hoe het moet worden’

anderhalve meter corona stelling

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Lindsey: Onbegrijpelijk, ik hoop dat er geen nieuwe ‘golf’ komt, de mensen in de zorg mogen voor mij echt even op adem komen.

Wendy: Eens!

Pascal: Er gaat gewoon niks veranderen. Net kleine kinderen , geef ze één vinger en ze pakken je hele hand. Meer vrijheid… dan is corona snel vergeten. Ik snap er niks van.

Marijke: Is nu eenmaal bewezen dat anderhalve meter afstand houden, corona ook op afstand houdt. Dus hou je gewoon aan de afstand voor onze gezondheid. Mensen dicht bij elkaar maken elkaar ziek.

Pauline: Er zijn vandaag meer mensen met een gebroken been opgenomen, dan mensen met COVID. Het virus is voorbij hoor, mensen! Ga weer leven!!!

Marianne: Ik hou me er nog steeds aan, zou de rest ook moeten doen.

Fenna: Er zijn regels en daar heb je je aan te houden. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander.

Monique: Het is al lastig. Maar als de regels zo bepaald zijn, moet IEDEREEN zich eraan houden. Ik vind het ook niet altijd fijn of noodzakelijk om voor rood te stoppen, maar het is nu eenmaal beter voor iedereen.

Etje: Zo werkt ons brein niet. Lees eens eens stukje over sociale en klinische psychologie. Daarbij werkt het brein van een jongvolwassene ook nog eens anders, omdat de prefrontale kwab nog niet volgroeid is. Daar zit onder andere het verantwoordelijkheidsgevoel. Dus laten we ophouden scheidsrechtertje te spelen en kijk eerst eens wat je in je eigen omgeving kunt doen. Oh ja, ik probeer me er zoveel mogelijk aan te houden. Maar soms lukt het niet ook niet in mijn werk. Succes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock