Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Ontspring jij steeds de coronadans? Dat kan te maken hebben met je T-cellen

Ontspring jij steeds de coronadans? Dat kan te maken hebben met je T-cellen

Ontspring jij steeds de coronadans? Dat kan te maken hebben met je T-cellen

Iedereen om je heen is besmet (geweest) met corona, maar jij ontspringt steeds de dans. Herkenbaar? Dan kan te maken hebben met de hoeveelheid T-cellen in je lichaam, blijkt uit Brits onderzoek.

T-cellen

Lijkt het bijna onmogelijk dat je tijdens bepaalde situaties geen corona hebt gekregen? Dan kan dat te maken hebben met een verhoogd aantal T-cellen in je lichaam. Dat concludeert Nature, een Brits wetenschappelijk tijdschrift, uit hun onderzoek.

Onderzoek

Aan het onderzoek in 2020 deden 52 mensen mee. Zij woonden samen met een huisgenoot die positief testte op het coronavirus. Onderzoekers viel het op dat sommige mensen in die huizen negatief bleven testen bij hun PCR-test. Die groep mensen bleken veel T-cellen te hebben, zegt infectioloog Ajit Lalvani van het Imperial Collega London tegen Sky News.

Het aantal T-cellen bij de mensen die niet besmet raakten, lag een stuk hoger dan het aantal bij de mensen die wél besmet raakten, ontdekten de onderzoekers. Deze T-cellen kunnen bijvoorbeeld opgewekt zijn door een eerdere infectie, bijvoorbeeld met een ‘gewone’ verkoudheid. Ajit benoemt dat dit misschien wel een van de redenen is dat mensen immuun lijken voor covid.

Lees ook
Muzaffer heeft al 15 maanden chronische corona: ‘Covid moet wel een vrouw zijn, ze is gek op me’

Kanttekening

De onderzoekers willen wel benadrukken dat je niet alleen hierop mag vertrouwen. Het onderzoek kan wel helpen bij het ontwikkelen van nieuwere vaccins. Hiermee hopen ze langere immuniteit op te wekken en te beschermen tegen alle huidige en misschien toekomstige varianten van het virus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages